O turistă a murit după ce a căzut pe munte, la 2.200 de metri altitudine în Masivul Bucegi

O turistă de 23 de ani a murit, duminică, după ce a căzut pe munte, într-o zonă extrem de accidentată la 2.200 de metri altitudine în Masivul Bucegi, însoţitorii femeii solicitând intervenţia salvamontiştilor pentru recuperarea cadavrului.

639 afișări
Imaginea articolului O turistă a murit după ce a căzut pe munte, la 2.200 de metri altitudine în Masivul Bucegi

O turistă a murit după ce a căzut pe munte, la 2.200 de metri altitudine în Masivul Bucegi (Imagine: Alin Ivan/Mediafax Foto)

Tânăra avea 23 de ani, era din Braşov şi plecase cu un grup de prieteni de la Coştila spre platoul Bucegi.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină duminică pentru recuperarea trupului neînsufleţit al unei femei care a căzut pe munte, în timp ce afla cu un grup de prieteni pe Valea Coştilei, la 2.200 de metri altitudine în Masivul Bucegi.

Haiduc a mai spus că cei care au sunat la salvamont au povestit că femeia a căzut şi nu s-a mai ridicat, iar unul dintre prietenii acesteia, care a coborât la ea, a afirmat că este moartă şi că are gâtul rupt.

O echipă de salvamontişti a plecat spre zona în care s-a petrecut incidentul.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Prahova, maior Leonard Dragomirescu, a spus că trupul neînsufleţit al tinerei va fi urcat spre platoul Bucegi, de unde va fi preluat de o maşină de teren.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici