O ursoaică şi doi pui s-au plimbat, în plină zi, prin Braşov

O ursoaică şi doi pui au coborât, miercuri, în plină zi, pe o stradă din municipiul Braşov şi s-a plimbat în voie timp de aproximativ o jumătate de oră, aproape de liziera pădurii.

17 afișări
Imaginea articolului O ursoaică şi doi pui s-au plimbat, în plină zi, prin Braşov

O ursoaică şi doi pui s-au plimbat, în plină zi, prin Braşov

Ursoaica şi cei doi pui ai ei au fost văzuţi, miercuri, coborând de două ori pe stada Matei Basarab din municipiul Braşov - o dată în jurul orei 9.00, iar a doua oară în jurul prânzului. Potrivit locuitorilor din zonă, ursoaica şi puii ei s-au plimbat pe strada din zona Dealului Melcilor timp de aproximativ o jumătate de oră, până când s-au retras în pădure.

Braşovenii care locuiesc în zonă au sunat la Serviciul Public de Gestionare a Animalelor (SPGA) din cadrul Primăriei Braşov, solicitând intervenţia pentru alungarea urşilor de pe spaţiul public.

Potrivit lui Flavius Bărbulescu, şeful SPGA Braşov, angajaţii serviciului nu au putut interveni pentru a captura urşii pentru că la apariţia lor în zonă animalele nu se mai aflau pe spaţiul public.

"Ursoaica a fost văzută la liziera pădurii care este domeniu silvatic. Noi nu putem să capturăm urşii decât dacă coboară în oraş pe domeniu public sau intră în curţile oamenilor. Cred că urşii vor mai coborî în această perioadă să caute de mâncare şi sfătuim oamenii să nu se aproprie sub nici o formă de ei" a declarat Flavius Bărbulescu.

Joia trecută, o ursoaică şi puiul ei au ajuns la etajul al treilea al unei vile de pe strada Castelului din centrul oraşului Braşov. Ursoaica, în vârstă de aproximativ trei ani, şi puiul ei, de maximum două luni, au stat în centrul Braşovului, pe strada Castelului, timp de trei zile. Femela a ajuns la un container aflat la poalele Tâmpei, însoţită de puiul ei, care a rămas blocat într-o grădină împrejmuită de unde nu a mai putut ieşi.

Joi dimineaţă, proprietarul unei case de pe strada Castelului a auzit mormăiturile puiului şi a sunat la 112.

Primarul Braşovului George Scripcaru a emis, vineri, o dispoziţie prin care cei 13 urşi şi puii acestora care trăiesc în pădurile din zona municipiului să fie scoşi din fondul de vânătoare şi să fie trataţi ca animale fără stăpân aflate pe domeniul public, adică să fie prinşi şi duşi în rezervaţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici