O zebră, un zimbru şi 5 lemuri, noile atracţii de la Grădina Zoologică Târgu Mureş

O zebră, un zimbru european şi cinci lemuri cu coadă inelată sunt cei mai noi locuitori ai Grădinii Zoologice din Târgu Mureş.

122 afișări
Imaginea articolului O zebră, un zimbru şi 5 lemuri, noile atracţii de la Grădina Zoologică Târgu Mureş

O zebră, un zimbru şi 5 lemuri, noile atracţii de la Grădina Zoologică Târgu Mureş

Potrivit administratorilor, în 3 martie, prin programul de relocare europeană a speciilor, a sosit primul transport de animale la Grădina Zoologică din Târgu Mureş: Zebra Chapman, un Zimbru european şi cinci Lemuri cu coadă inelată de la Grădina Zoologică din Nyíregyháza.

Animalele se află deocamdată în carantină, urmând ca, după această perioadă, să întregească efectivul aflat deja în grija grădinii zoologice.

Potrivit administratorilor, intenţia este ca, în cadrul programului european de reproducere a speciilor, Grădina Zoologică din Târgu Mureş să devină unul dintre centrele de reproducere a zimbrilor europeni.şi să contribuie la relocarea acestor animale în libertate în ţara noastră, de unde au dispărut în secolul trecut.

„Acesta fiind scopul pentru care a fost adusă femela de bizon European, urmând ca, în curând să sosească alte 2-3 femele de bizon european. După cum se ştie, ultimul zimbru aflat în libertate în Europa a fost împuşcat în 1927 de către un braconier, iar pe teritoriul actual al României, ultimul zimbru din Moldova a fost vânat în 1762, iar în Transilvania în 1790. Viţeii născuţi în Grădina Zoologică din Târgu Mureş vor fi lăsaţi în libertate în locaţia indicată de către IUCN şi programul EEP”, au transmis administratorii Grădinii Zoologice.

Aceştia au precizat că peste aproximativ trei săptămâni vor ajunge la Târgu Mureş şi alte transporturi de animale din grădinile zoologice din Germania şi Olanda.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
zebră,
zimbru,
lemuri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici