Oaie cu antrax, într-o gospodărie din Vaslui

Un caz de antrax la o oaie a fost descoperit, luni, în localitatea vasluiană Hoceni, două persoane care au intrat în contact cu animalul bolnav fiind sub supraveghere medicală.

2 afișări
Imaginea articolului Oaie cu antrax, într-o gospodărie din Vaslui

Oaie cu antrax, într-o gospodărie din Vaslui

În urma analizelor de laborator, autorităţile sanitar-veterinare au confirmat existenţa bolii la o oaie dintr-o gospodărie, dispunându-se în regim de urgenţă vaccinarea tuturor animalelor din localitate pentru a preveni declanşarea unei epidemii.

Sesizate de către DSVSA, autorităţile sanitare vasluiene ţin sub supraveghere strictă cele două persoane care au intrat în contact cu animalul bolnav. Medicii le administrează un tratament corespunzător cu antibiotice, urmând ca, în funcţie de rezultatele analizelor de laborator, să se stabilească dacă au contractat antraxul de la animalul respectiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici