Oameni care s-au născut a doua oară, duminică, la "România, te iubesc!"

Ediţia de duminică a emisiunii "România, te iubesc!", difuzată pe Pro TV, voyo.ro şi mstirileprotv.ro, de la ora 18.00, aduce în faţa telespectatorilor poveştile unor oameni care au reuşit prin propriile forţe să o ia de la capăt atunci când puţini mai erau cei care sperau în reabilitarea lor.

332 afișări
Imaginea articolului Oameni care s-au născut a doua oară, duminică, la "România, te iubesc!"

Oameni care s-au născut a doua oară, duminică, la "România, te iubesc!"

Corespondenţii Ştirilor Pro TV Paula Herlo şi Alex Dima prezintă povestea lui Raul Giura, dependent de alcool din copilărie, care în prezent se ocupă de alcoolici anonimi, şi a lui Eduard Novak, rămas fără un picior în urma unui accident de maşină, medaliat cu argint la Paralimpiada de la Beijing.

Viaţa lui Raul Giura poate fi oricând subiectul unui film. Bea din fragedă pruncie şi chiar are o fotografie cu el beat, la vârsta de doar trei ani. Servitoarea îi punea ţuică în ceai pentru a dormi mai bine, în clasa I a păşit nu doar cu ghiozdanul pe umar, ci şi cu sticluţa de vin alături, iar astfel, băutura, care devenise obişnuinţă, l-a făcut să intre în comă la doar 14 ani. Şansa părea că este de partea lui atunci când s-a apucat de sport şi a ajuns chiar să joace rugby în echipa naţională de juniori.

După mai multe accidentări, Raul a renunţat la sport şi s-a apucat temeinic de băut şi chiar a început să facă afaceri cu alcool. Viaţa lui intră pe o pantă periculoasă, îşi pierde familia, ajunge chiar să-şi dorească să nu mai trăiască şi se sinucide. Medicii constată că nu mai au ce să facă şi este dus la morgă, unde însă, ca prin miracol, îşi revine. Deşi încearcă în repetate rânduri să se lase de viciul care i-a distrus viaţa, Raul nu reuşeşte şi ajunge să consume cantităţi uriaşe de alcool. În 2001, după ce participă la o întâlnire a alcoolicilor anonimi, barbatul reuşeşte, cu mari dificultăţi, să se lase de băutură.

Acum, după 11 ani, Raul se bucură de noua viaţă pe care o duce, în care se ocupă de alcoolicii anonimi, şi spune că a fost salvat de credinţă şi de o voinţă de fier. De două ori pe săptămână, pragul casei lui este trecut de 10 - 15 alcoolici, pe care face tot posibilul să-i ajute, dându-le de mâncare şi rugându-se alături de ei.

Şi Eduard Novak este un alt exemplu că greutăţile vieţii nu sunt de neînvins. Eduard a făcut patinaj viteză de la 6 ani şi, timp de 10 ani, a fost campion naţional. Are un record în Italia la viteză juniori pe care nimeni, până în prezent, nu a reuşit să-l doboare. Cariera lui a fost întreruptă brusc în urma unui stupid accident de maşină, când o bucata de parapet i-a retezat piciorul drept. După doi ani în care crede că viitorul lui de sportiv este distrus, ca orice învingător, Eduard îşi dă seama că nu este totul pierdut şi se apucă de ciclism cu aceeaşi seriozitate şi dăruire, iar rezultatele nu întârzie să apară: a câştigat, printre multe altele, medalia de aur la Campionatul Mondial de Paraciclism pe velodrom la Los Angeles şi pe cea de argint la Paralimpiada de la Beijing.

Şi Dragoş este tot un exemplu de revenire spectaculoasă pe drumul cel bun. Condamnat de două ori pentru trafic de droguri, bărbatul a reuşit să-şi găsească echilibrul în închisoare, în timpul anilor executaţi. A înţeles că a greşit, a acceptat să facă terapie, iar acum, în libertate, face voluntariat şi îşi pune sufletul în slujba celor abia ieşiţi din penitenciar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici