Oamenii care mor de coronavirus şi nu apar în statistici! Procentul acestor decese poate fi impresionant

  • Săptămâna trecută, autorităţile franceze au anunţat cu numărul deceselor a crescut cu 1.355 de cazuri într-o singură zi
  • În acest total erau incluse 884 decese din azilele de bătrâni ce trecuseră neobservate
  • În majoritatea ţărilor europene procentul acestor decese este de cel puţin 25% din total
2223 afișări
Imaginea articolului Oamenii care mor de coronavirus şi nu apar în statistici! Procentul acestor decese poate fi impresionant

Oamenii care mor de coronavirus neştiuţi de nimeni! Procentul acestor decese e impresionant

Săptămâna trecută, autorităţile franceze au anunţat că numărul deceselor a crescut cu 1.355 de cazuri într-o singură zi, însă în acest total erau incluse 884 decese din azilele de bătrâni ce trecuseră neobservate de la începtul crizei. 
 
E vorba despre date care nu doar pun sub semnul întrebării cifrele comunicate de autorităţi, ci oferă o imagine mai clară asupra nivelului de răspândire al pandemiei, scrie Bloomberg. 
 
Nu doar spitalele au nevoie de ajutor, ci toate instituţiile care au grijă de persoanele fragile şi extrem de vulnerabile în faţa bolii.
 
Ultimele date oferă un indiciu cu privire la decesele generate de coronavirus care au loc în afara spitalelor. În Franţa, potrivit statisticilor, decesele din cauza COVID-19 din azilurile de bătrâni repezintă circa 25% din totalul înregistrat până acum, respectiv 2.189 de persoane dintr-un total de 8.073.
 
În una din zonele din estul Franţei, numărul total de decese, indiferent de cauză, a crescut cu 73% de la debutul pandemiei, într-o singură lună. Câte dintre acestea să fi fost cauzate de coronavirus? 
 
Cazuri similare regăsim peste tot în lume, însă diferenţele ce intervin în modalităţile de raportare nu ne permit să ne creăm o imagine de ansamblu, scrie Bloomberg. 
 
În statul New York, de exemplu, unul din patru decese generate de COVID-19 ar avea loc în centrele de îngrijire ale bătrâinilor. 
 
Săptămâna trecută, aproximativ o treime din decesele anunţate de Spania au fost raportate de azilele de bătrâni. În Italia, mai mult de jumătate din vârstnici cazaţi în azilurile din Lombardia ar fi murit din cauza COVID-19 sau din cauza unei boli cu aceleaşi simptome, de la 1 februarie până acum, potrivit unui studiu. 
 
O analiză realizată în mai multe ţări a indicat că persoane ce au peste 60 de ani sunt cele mai expuse îmbolnăvirii. În Franţa, vârsta medie a celor care se află în aziluri este de 84 de ani, în timp ce în Statele Unite ale Americii două treimi din rezidenţi au peste 75 de ani. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici