Oamenii continuă să se întâlnească în grupuri mari. Poliţiştii au întrerupt un eveniment la care participau 30 de persoane

Poliţiştii din judeţul Bihor au întrerupt un parastas la care participau 30 de persoane. Incidentul s-a produs în localitatea Aleşd, într-un restaurant care a încălcat prevederile legale cu privire la suspendarea temporară a activităţii.

252 afișări
Imaginea articolului Oamenii continuă să se întâlnească în grupuri mari. Poliţiştii au întrerupt un eveniment la care participau 30 de persoane

Oamenii continuă să se întâlnească în grupuri mari. Poliţiştii au întrerupt un eveniment la care participau 30 de persoane

Poliţiştii au întrerupt parastasul, i-au legitimat pe participanţi şi l-au amendat pe proprietarul restaurantului deoarece nu a respectat regulile stabilite în contextul epidemiei de COVID-19.

„În jurul orei 15.30, echipele mixte de control au întrerupt un eveniment privat (parastas) care se desfăşura în spaţiu închis, într-o societate comercială din localitatea bihoreană Aleşd, care funcţiona în regim de restaurant, încălcând astfel prevederile legale cu privire la suspendarea temporară a activităţii.În momentul intervenţiei poliţiştilor, în local se aflau aproximativ 30 de persoane. Activitatea privată în restaurant a fost întreruptă de poliţişti, iar persoanele prezente legitimate. În consecinţă, agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 de lei”, au anunţat reprezentanţii IPJ Bihor.

În cadrul acţiunilor desfăşurate în ultimele 24 de ore în judeţul Bihor, echipele mixte au legitimat 2.968 de persoane şi au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă şi a măsurilor sanitare în 130 de societăţi comerciale, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri şi zone de agrement, precum şi în 82 de mijloace de transport, din care 73 de mijloace de transport public în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 146 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 23.270 de lei. Astfel, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală (purtarea de mască) au fost aplicate 132 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 9.500 de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici