OFERTE DE SĂRBĂTORI: Concerte de colinde, festivaluri de datini şi târguri de dulciuri, în Bucovina

Tarifele pentru Crăciun sau Revelion în Bucovina variază între 500 de lei şi 2.600 de lei de persoană, iar turiştii care aleg această zonă se vor putea bucura de concerte de colinde, festivaluri de datini, târguri de dulciuri sau plimbări cu sania trasă de cai şi meniuri tradiţionale.

792 afișări
Imaginea articolului OFERTE DE SĂRBĂTORI: Concerte de colinde, festivaluri de datini şi târguri de dulciuri, în Bucovina

OFERTE DE SĂRBPTORI: Concerte de colinde, festivaluri de datini şi târguri de dulciuri, în Bucovina (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

Concerte de colinde şi festivaluri de datini şi obiceiuri vor fi organizate în luna decembrie în municipiile şi oraşele din judeţul Suceava, dar şi în localităţi turistice precum Putna, Suceviţa, Ciocăneşti, Mănăstirea Humorului, Moldoviţa sau Vama, în cadrul programului "Crăciun în Bucovina".

Astfel, în 22 decembrie la Rădăuţi va avea loc un Concert de Crăciun al Filarmonicii din Botoşani, iar la Suceava Grigore Leşe va susţine un concert de colinde la Catedrala Romano-Catolică. În 23 decembrie, la Câmpulung Moldovenesc va fi organizat un concert extraordinar al Corului "Academica", iar în 24 decembrie la Gura Humorului vor cânta colinde corurile bisericilor ortodoxe, dar şi al minorităţilor din zonă: germani, ruşi lipoveni sau polonezi.

Târguri de Crăciun vor fi organizate în municipiul Suceava, în oraşul Gura Humorului, unde va exista un târg de dulciuri, iar la Câmpulung Moldovenesc în căsuţe personalizate vor fi puse în vânzare produse tradiţionale de sezon, dar şi preparate din carne şi lapte ale producătorilor locali.

Totodată, în Ajunul Crăciunului sau în seara de Revelion grupuri de urători sau de mascaţi vor merge pe la pensiuni sau la hoteluri din Suceviţa, Putna, Neagra Şarului sau Şaru Dornei.

În principalele municipii şi oraşe din judeţ vor fi organizate, în noaptea de Revelion, concerte şi focuri de artificii, iar în dimineaţa primei zile a noului an în mai multe localităţi se merge cu semănatul.

Ofertele de Crăciun şi Revelion în pensiunile sau hotelurile din Bucovina variază între 500 de lei şi 2.600 de lei de persoană, în funcţie de durata sejurului şi de clasificarea unităţilor de cazare, turiştii beneficiind de plimbări cu sania, meniuri tradiţionale, grătare în zăpadă şi colinde.

Astfel, de Crăciun, turiştii pot opta pentru petrecerea a trei nopţi la o pensiune de trei stele din Câmpulung Moldovenesc, cu 500 de lei de persoană, beneficiind de mic dejun şi masă festivă de Crăciun, în timp ce la Vama la o pensiune de două stele tarifele sunt de 800 de lei de persoană pentru cinci zile şi 1.000 de lei de persoană pentru şase zile, incluzând demipensiune şi masă festivă, împodobirea bradului, sosirea lui Moş Crăciun, plimbare cu sania trasă de cai, vin şi ţuică fiartă şi prânz haiducesc.

Meniul este compus din bucate tradiţionale bucovinene cum ar fi sarmale, tochitură, ciuperci cu smântână, ciorbă de afumătură, ciorbă rădăuţeană, păstrăv în smântână, tocinei, pampuşte, afinată, vişinată, ţuică de prune de casă.

La Voroneţ, la o pensiune de trei stele, tariful este de 1.000 de lei de persoană pentru patru zile, turiştii beneficiind de demipensiune, împodobirea bradului, aşteptarea Moşului, pomana porcului la ceaun cu mămăliguţă, colindători şi cină festivă cu formaţie de muzică, iar la Suceviţa, la o pensiune de trei stele, pentru două nopţi de cazare tariful este de 650 de lei de persoană şi include masă în regim de pensiune completă, meniu tradiţional, cină festivă în seara de Ajun, reprezentaţii folclorice cu datini şi obiceiuri, acces la piscina acoperită şi încălzită, saună şi sală cu fotolii vibro-masaj.

La Vatra Dornei, la o pensiune de trei stele, tariful este de 795 lei/persoană şi include cazare pentru cinci nopţi cu pensiune completă, pomana porcului, cina festivă în seara de Crăciun şi colindători.

De Revelion, la o pensiune de trei stele din Vama tariful este de 1.990 de lei/persoană pentru cinci nopţi, cu mic dejun, dejun şi cină, masa de Revelion cu muzică de dans la alegerea oaspeţilor, dar şi program de plimbare cu sania trasă de cai, grătar pe zăpadă cu vin şi ţuică fiartă, o seară bucovineană cu lăutari, un program de obiceiuri de iarnă cu urători şi mascaţi.

La Gura Humorului, de Revelion, tariful la o pensiune de trei stele este de 1.450 de lei/persoană şi include cinci nopţi de cazare cu demipensiune, cina de Revelion cu program artistic, dar şi saună.

La Vatra Dornei, la un hotel de trei stele, tariful este de 1.200 de lei/persoană pachetul şi include cazare cu mic dejun pentru cinci nopţi, masa festivă de Revelion

La Suceviţa, la un hotel de patru stele, tariful de Revelion pentru cinci nopţi de cazare este de 2.600 de lei/persoană şi include pensiune completă, cina festivă dintre ani, băuturi alcoolice şi nealcoolice la mesele festive, prânzul şi cina din 1 ianuarie, acces la zona SPA cu piscină, saună, sală de fitness, dar şi la biliard.

La Câmpulung Moldovenesc, oferta pentru trei nopţi de cazare la un hotel de trei stele este de 230 de euro/persoană şi include cazare în camera dublă cu demipensiune, cina festivă de Revelion şi cina festivă de 1 ianuarie.

Potrivit datelor Biroului de turism al Consiliului Judeţean Suceava, gradul de ocupare, până în prezent, este de 72 la sută, cu peste 90 la sută grad de ocupare de Revelion, cea mai căutată staţiune fiind Gura Humorului, unde sunt rezervate 87 la sută din locurile de cazare.

(Material realizat de Tibi Bujdei, tiberiu.bujdei@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici