Oficial american: forţele SUA din Siria au fost atacate de patru ori în mai puţin de 24 de ore

Forţele americane şi internaţionale din nord-estul Siriei au fost atacate cu drone şi rachete de cel puţin patru ori în ultimele 24 de ore. Nu s-au înregistrat victime şi sunt doar pagube minore, a declarat luni un oficial militar american.

421 afișări
Imaginea articolului Oficial american: forţele SUA din Siria au fost atacate de patru ori în mai puţin de 24 de ore

Oficial american: forţele SUA din Siria au fost atacate de patru ori în mai puţin de 24 de ore

Forţele americane au fost atacate de trei ori duminică seară, în apropierea câmpului petrolier Al Omar şi la o bază de la al-Shaddadi, a declarat oficialul pentru Reuters.

Luni dimineaţă, mai multe drone au fost trase asupra forţelor americane în zona de debarcare Rumalyn, a mai spus oficialul. O dronă a fost doborâtă, dar o alta a avariat patru corturi, a adăugat oficialul.

Atacurile au avut loc după ce SUA au efectuat duminică două lovituri aeriene împotriva unor instalaţii despre care au spus că au fost folosite de grupuri aliate cu Iranul.

Trupele americane şi cele ale coaliţiei au fost atacate de cel puţin 40 de ori în Irak şi Siria de la începutul lunii octombrie. Grupurile militante susţin că atacurile sunt un răspuns la sprijinul SUA pentru Israel în războiul din Gaza.

Statele Unite au 900 de soldaţi în Siria şi alţi 2.500 în Irakul. Aceştia au misiunea de a consilia şi asista forţele locale care încearcă să prevină o reapariţie a Statului Islamic, care în 2014 a pus stăpânire pe mari porţiuni din ambele ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
siria,
americani,
baze

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici