Oftalmologul care l-a consultat pe Gorbunov, anchetat (Video)

Conducerea Spitalului nr. 2 "Filantropia" din Craiova a declanşat o anchetă internă în cazul medicului oftalmolog Carmen Marin, care l-a consultat pe deţinutul Serghei Gorbunov, urmând să se stabilească dacă aceasta a încălcat sau nu legislaţia.

43 afișări
Imaginea articolului Oftalmologul care l-a consultat pe Gorbunov, anchetat (Video)

Oftalmologul care l-a consultat pe Gorbunov, anchetat

Directorul Spitalului nr. 2 "Filantropia" din Craiova, Mihai Coman, a declarat, joi, că în urmă cu o zi a emis o decizie prin care a constituit o comisie de cercetare administrativă în legătură cu cazul medicului Carmen Marin.

"Este în curs de cercetare acest caz. Vom urmări dacă s-a respectat legislaţia în cazul medicului Carmen Marin. Vom urmări dacă deţinutul are carnet de sănătate, a avut trimitere de la penitenciar, carte de identitate şi să vedem ce acte medicale au fost eliberate de acest medic după consultaţie", a declarat directorul spitalului, Mihai Coman.

Potrivit sursei citate, dacă medicul va fi găsit vinovat, riscă să i se desfacă contractul de muncă.

Medicul Carmen Marin, oftalmolog în cadrul Spitalului 2 "Filantropia" Craiova, a făcut parte din comisia care l-a consultat pe deţinutul Serghei Gorbunov diagnosticându-l cu "subatacuri de glaucom cu unghi închis", recomandând intervenţie chirurgicală "de urgenţă".

În raportul de expertiză medico-legal realizat în urma examenului oftalmologic se arată că Serghei Gorbunov trebuia să facă, de urgenţă, operaţie de glaucom.

Doctorul Carmen Marin, medic primar oftalmolog, a recomandat "tratament chirurgical al glaucomului cu unghi închis de urgenţă", potrivit raportului de expertiză medicol-legală.

Un alt medic primar chirurg, Vasile Vâlcea, cel care l-a examinat de Gorbunov, în 15 februarie 2008, recomanda regim igieno-dietetic şi intervenţie chirurgicală în caz de necesitate pentru diagnosticul rectocolită ulcero-hemoragică.

În concluziile raportului medico-legal, medicul Claudiu Ţolescu şi Leontin Braşoveanu, reprezentant al reţelei sanitare a DGP, confirmă faptul că Gorbunov suferă de "subatacuri de glaucom cu unghi închis şi rectocolită ulcero-hemoragică", afecţiuni ce nu pot fi tratate în reţeaua sanitară a ANP.

Cei doi medici mai arată în concluziile raportului că din examenul oftalmologic rezultă că deţinutul trebuie să efectueze de urgenţă o intervenţie chirurgicală, care nu poate fi realizată decât în reţeaua sanitară a Ministerului Sănătăţii, operaţie care necesită internare de maxim una-două săptămâni şi ulterior perioada post operatorie.

Singura cerere de întrerupere a pedepsei care a fost admisă de magistraţii Tribunalului Dolj în anul 2008 a fost cea a lui Serghei Gorbunov, primul suspect în cazul dublului asasinat de la Braşov, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, judecătorul Laura Udrea.

Gorbunov este suspect în cazul atacului armat de la o casă de schimb valutar din Braşov, soldată cu moartea a două persoane şi rănirea gravă a alteia.

Video ştirileprotv.ro

Citeşte şi:

Oftalmologul care l-a consultat pe Gorbunov admite că ar fi putut fi indus în eroare

IML Craiova dă vina pe un medic din ANP în cazul Gorbunov

IML Craiova: Afecţiunile lui Gorbunov nu puteau fi tratate în reţeaua ANP

Gorbunov s-ar fi aflat la antrenament în momentul jafului

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici