Olguţa Vasilescu, avertisment pentru companiile care au dat bonificaţii pentru a compensa salariile, după transferul contribuţiilor: Companiile pot să le acorde până pe data de 31 martie

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat, luni, că angajatorii din mediul privat care nu au schimbat contractele angajaţilor după transferul contribuţiilor, preferând un sistem de bonificaţii ca să nu scadă salariile, mai pot face asta până pe 31 martie.

10680 afișări
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu, avertisment pentru companiile care au dat bonificaţii pentru a compensa salariile, după transferul contribuţiilor: Companiile pot să le acorde până pe data de 31 martie

Olguţa Vasilescu, despre transferul contribuţiilor de la angajator la angajat: Nu ne întoarcem la ce a fost anul trecut

„Am avut discuţii cu cei din mediul privat şi m-am bucurat că mi-au dat dreptate şi că nu au scăzut salariile nete la angajaţi, ci au rămas ca şi anul trecut, sau au fost creşteri oarecare”, a declarat, luni, Lia Olguţa Vasilescu, după o întâlnire cu reprezentanţii CNSLR Frăţia.

Potrivit ministrului, companiile private mai pot acorda bonificaţii, ca măsuri compensatorii angajaţilor, până la data de 31 martie.

„Companiile pot să acorde bonusuri angajaţilor până pe data de 31 martie. Până la această dată, ei vor trebui să vină cu actele adiţionale, cu actele de muncă să le introducă în Revisal şi atunci, obligatoriu, vor trebui să transforme cheltuiala totală a angajatorului de anul trecut în noul brut. Ştim că preferă din punct de vedere fiscal să ofere bonificaţii”, a mai declarat Olguţa Vasilescu.

De asemenea, ministrul Muncii a dat asigurări că ordonanţa care prevede transferul contribuţiilor de la angajator la angajat va trece de Parlament.

„Ordonanţa încă se discută la comisiile de specialitate din Parlament. Vă daţi seama că nu pot veni eu ca ministru să spun să-i dea drumul mai repede. Oricum, cine se aşteaptă ca această Ordonanţă să pice, se înşală. Nu se mai pune problema să ne întoarcem la ce a fost anul trecut. Şi reprezentanţii din mediul privat şi sindicaliştii au recunoscut că nu au fost probleme cu transferul contribuţiilor, în sensul în care să scadă netul la angajaţi, aşa cum se spunea şi era mare nebunie că scad salariile la 2.000 de angajaţi”, a mai declarat ministrul Muncii.

Totodată, Olguţa Vasilescu a reamintit că de la 1 martie 2018, salariile profesorilor cresc cu 20%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici