Olimpici eliminaţi de la bacalaureat. Tentativa de fraudă, descoperită cu ajutorul camerelor de supraveghere

20 de elevi care au susţinut, luni, prima probă scrisă a bacalaureatului olimpicilor în cele două centre speciale din judeţul Bacău au fost eliminaţi din examen după ce au fost prinşi copiind. Tentativa de fraudă a fost descoperită atât cu ajutorul camerelor de supraveghere din sălile de examen, cât şi cu cel al profesorilor supraveghetori care şi-au făcut datoria, informează Ministerul Educaţiei.

996 afișări
Imaginea articolului Olimpici eliminaţi de la bacalaureat. Tentativa de fraudă, descoperită cu ajutorul camerelor de supraveghere

Olimpicii eliminaţi de la bacalaureat, descoperiţi şi cu ajutorul camerelor de supraveghere

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bacău, 15 candidaţi au fost prinşi când copiau de pe fiţuici, iar cinci aveau asupra lor telefoane mobile.

Luni, în Bacău, a avut loc prima probă scrisă, la limba şi literatura română, din cadrul sesiunii speciale a examenului de bacalaureat, organizată pentru participanţii la olimpiade şi competiţii internaţionale.

Conform datelor furnizate de ISJ Bacău, în cele două centre de examinare au fost prezenţi 878 dintre cei 880 de candidaţi înscrişi, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

Marţi, va avea loc proba obligatorie a profilului, miercuri - proba la alegere a profilului şi specializării, iar joi - proba la limba şi literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afişate tot joi, până la ora 18.00, iar depunerea contestaţiilor va avea loc în cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 18.00 - 22.00. Vineri vor fi soluţionate contestaţiile şi vor fi afişate rezultatele finale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici