Oltean despre reîntregirea salariilor bugetarilor începând din iunie: O simplă coincidenţă cerească

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, că reîntregirea salariilor bugetarilor începând din luna iunie - când au loc alegeri locale - este "o simplă coincidenţă cerească", el întrebând, retoric, dacă "era mai bine" să fie data de 1 aprilie.

154 afișări
Imaginea articolului Oltean despre reîntregirea salariilor bugetarilor începând din iunie: O simplă coincidenţă cerească

Oltean despre reîntregirea salariilor bugetarilor începând din iunie: O simplă coincidenţă cerească (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Ioan Oltean a comentat, într-o conferinţă de presă, reacţia "extrem de dură a opoziţiei faţă de conţinutul mesajului preşedintelui României" transmis în Parlament şi afirmaţia că "puterea trebuie să reîntregească salariile bugetarilor".

"Am rămas extrem de surprins de reacţia opoziţiei şi a celor care susţin opoziţia, mass-media care o susţine. Atunci când au fost diminuate salariile, am întâlnit aceeaşi reacţie virulentă a opoziţiei, acum, când puterea doreşte să reîntregească salariile şi când apreciază că sunt întrunite condiţiile economice care ar permite luarea unei asemenea decizii, opoziţia are aceeaşi reacţie virulentă, destructivă, găsind o mie de explicaţii şi de motive prin care să condamne realizarea acestui deziderat al puterii şi rămân extrem de surprins de o asemenea atitudine", a declarat Ioan Oltean.

El a spus că nu se aştepta ca opoziţia să laude puterea că "a aşezat economia pe un făgaş normal" şi că se conturează "condiţiile economice care să permită reaşezarea salariilor" şi revenirea la nivelul salariilor din 2010, dar nici nu se aştepta la o reacţie atât de "virulentă şi de dură" faţă de o necesitate, pe care până acum o solicitau şi o susţineau.

"PDL va încerca să-şi realizeze acest deziderat şi angajament faţă de bugetari şi să sperăm că şi în lunile următoare condiţiile economice din România vor avea un drum pozitiv pentru că, într-adevăr, sperăm ca în primăvara aceasta să fie conturate toate condiţiile care să permită reaşezarea salariilor. Este o greutate pe care o ducem, cei de la putere, în spate, de doi ani şi pe care sperăm, în această primăvară, în această vară, să o dăm jos şi să putem să reîntregim salariile bugetarilor. Realizarea acestui angajament al nostru va fi determinată de crearea condiţiilor economice care să permită realizarea ei, şi nu ca o măsură cu caracter electoral aşa cum încearcă, în mod absolut nejustificat, întreaga opoziţie să o vadă", a declarat Oltean.

Întrebat de unde are Guvernul bani să reîntregească salariile bugetarilor, Oltean a spus: "Întrebarea acesta vă rog să o adresaţi domnului prim-ministru şi Guvernului".

"Identificarea resurselor financiare nu e treaba PDL, e treaba Guvernului şi a primului-ministru. Ei vor veni cu explicaţii publice şi vor justifica modul în care au identificat resursele pentru a se reaşeza salariile", a adăugat el.

Oltean a mai fost întrebat de ce a fost aleasă luna iunie, în care au loc alegeri locale, pentru "reîntregirea salariilor".

"Acesta e ghinionul nu ştiu al cui şi norocul celor ale căror salarii trebuie să le reîntregească. O simplă coincidenţă cerească. Vreau să vă reamintesc că PDL, actuala putere, a spus că, îndată ce se vor identifica aceste posibilităţi, fie că va fi aprilie, mai, iunie, iulie sau august se va realiza acest demers politic. Aşa s-a nimerit să fie luna iunie. Dacă era de 1 aprilie era mai bine?", a spus Ioan Oltean.

Secretarul general al PDL a afirmat că partidul este angajat, împreună cu aliaţii săi, să continue reforma pe care a început-o acum doi ani, să consolideze construcţia politică şi economică a noului Guvern, aşa încât guvernarea acestui an să fie una de succes.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, în Parlament, că puterea are datoria de a găsi soluţii ca în jurul datei de 1 iunie să fie "reîntregite" salariile bugetarilor.

După reducerea salariilor cu 25% în iulie 2010, bugetarii au primit anul trecut o majorare salarială cu 15%, iar pentru refacerea completă a veniturilor iniţiale ar urma să mai beneficieze de o creştere cu circa 16%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici