Oltenii reclamă că electrocasnicele le iau foc din senin. Distribuţie Oltenia, bombardată cu sesizări

  • Compania face teste pentru depistarea neregulilor din reţea.
  • Astfel, după orele 21:00, tensiunea din reţea este crescută de la 220 v la 260 v, punând în pericol electrocasnicele şi certralele de apartament.
  • ANRE a reglementat prin ca tensiunea maximă din reţea să fie de maximul 240 v, fără fluctuaţii.
2335 afișări
Imaginea articolului Oltenii reclamă că electrocasnicele le iau foc din senin. Distribuţie Oltenia, bombardată cu sesizări

Distribuţie Oltenia

În ultimele două săptămâni, Distribuţie Oltenia este bombardată cu sesizări de la consumatorii casnici de energie electrică pe motiv că, după orele 21:00, tensiunea din reţea este crescută de la 220 v la 260 v, punând în pericol electrocasnicele şi centralele de apartament.

Conform unor surse, testele se fac în vederea detectării şi eliminării pierderilor de pe reţeaua electrică şi se fac la solicitarea noului propietar rus care a cumpărat CEZ Oltenia.

Deşi echipele de la Distribuţie Oltenia se deplasează la locuinţele reclamanţilor, oamenii reclamă că nu se iau niciun fel de măsuri, testele făcându-se în continuare. În topul reclamaţiilor se află consumatorii casnici de energie electrică din cartierele Craioviţa Nouă şi Rovine.

ANRE a reglementat prin ca tensiunea maximă din reţea să fie de maximul 240 v, fără fluctuaţii.

Datorită faptului că tensiunea maximă suportată de electrocasnice/electronice este de maximum 250 v, la asemenea fluctuaţii şi depăşiri de tensiune, multe dintre ele pornesc sau se opresc singure, se scurcurcircuitează şi li se reduce perioada de viaţă.

Punctul de vedere al Distribuţie Oltenia:

„Menţionăm faptul că la adresa Companiei nu au fost înregistrate sesizări cu privire la această speţă, iar nivelul tensiunii din reţea nu a depăşit în nicio zi, în ultimele două săptămâni, valoarea de 250 V, tensiune maximă suportată de aparatele electrocasnice/electronice.

Conform cerinţelor actuale ale Standardului de Performanţă pentru Serviciul de Distribuţie a Energiei Electrice (Ordinul 46 al ANRE/ 15.06.2021, publicat în Monitorul Oficial al României, partea 1, nr. 649/ 01.07.2021), tensiunea trebuie să fie în limita de 230 V +- 10%.

În acest sens, subliniem faptul că, Art .25 din aceeaşi lege prevede că până la data de 31.12.2021 punctul de delimitare la joasă tensiune în condiţii normale de exploatare, excluzând întreruperile, pe durata oricărui interval de timp de o săptămână, 95% din valorile efective mediate pe o durată de 10 minute, ale tensiunii de alimentare, nu trebuie să aibă o abatere mai mare de +10%/ -10% din tensiunea nominală.
De asemenea, pe durata oricărui interval de timp de o săptămână, 100% din valorile efective, mediate pe o durată de 10 minute, nu trebuie să aibă o abatare mai mare de +10%/-15% din tensiunea nominală.


• Conform unor surse, testele se fac în vederea detectării şi eliminării pierderilor de pe reţeaua electrică şi se fac la solicitarea noului propietar rus care a cumpărat CEZ Oltenia.

Confirmăm faptul că există un program de măsurări de tensiune în reţeaua de joasă tensiune pentru stabilirea benzilor de tensiune în reţeaua de medie tensiune din staţiile de transformare, astfel încât tensiunea să se încadreze în limitele impuse de Standardul de performanţă.
Menţionăm că aceste verificări au avut loc în contextul alinierii la reglementările ANRE, care vor intra în vigoare de la data de 01.01.2022, nefiind condiţionate de schimbările de acţionariat de la nivelul Grupului.

Totodată, reamintim faptul că vânzarea activelor CEZ din România s-a făcut către fondurile administrate de MIRA, parte a Macquarie Group, o companie australiană de top 10 din punct de vedere al capitalizării de piaţă.

• Deşi echipele de la Distribuţie Oltenia se deplasează la locuinţele reclamanţilor, oamenii reclamă că nu se iau niciun fel de măsuri, testele făcându-se în continuare.

Reluăm menţiunea conform căreia în perioada ce cuprinde ultimele doua saptămâni nu au fost înregistrate sesizări privind depăşirea valorilor nominale menţionate mai sus.

• În topul reclamaţiilor se află consumatorii casnici de energie electrică din cartierele Craioviţa Nouă şi Rovine.

În condiţiile mai sus menţionate au fost efectuate măsurări şi în municipiul Craiova, în cartierele specificate (Craioviţa Nouă şi Rovine) în data de 13.10.2021, între orele 21.00-22.00 şi în data de 15.10.2021, în jurul orei 13.00. Subliniem faptul că pe tot parcursul măsurărilor nu a fost depăşit nivelul de tensiune impus de Standardul de performanţă, adică 207 - 253 V tensiune de fază în reţeaua de joasă tensiune”.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici