Omicron. CMBSU a stabilit noile restricţii pentru Bucureşti, după intrarea în scenariul roşu

  • Noi măsuri restrictive au fost stabilite, miercuri, în Capitală, în urma şedinţei Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU).
  • Capitala este în scenariul roşu, cu o incidenţă a cazurilor COVID-19 de 3,32 la mie.
21238 afișări
Imaginea articolului Omicron. CMBSU a stabilit noile restricţii pentru Bucureşti, după intrarea în scenariul roşu

Omicron. Noile restricţii pentru Bucureşti, după intrarea în scenariul roşu

A fost instituită, miercuri, obligativitatea purtării măştii de protecţie doar de tip medical cu 3 pliuri sau FFP2 (N95), astfel încât să acopere nasul şi gura, în toate spaţiile publice închise şi deschise din Capitală.

Sunt considerate neconforme măştile care sunt confecţionate din material textil şi/sau plastic.

Sunt exceptaţi de la această măsură copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, persoanele care sunt singure în birou, prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane, reprezentanţii cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane, vorbitorii aflaţi în spaţii închise sau deschise cu condiţia respectării distanţei de minimum 3 metri între aceştia şi oricare din celelalte persoane din public. Sunt exceptate şi persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activităţi sportive, persoanele cu dizabilităţi cognitive. De asemenea, persoanele care suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare, după evaluarea riscului efectuată de medicul de medicina muncii al unităţii, pot fi exceptate.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase este permisă, în Capitală, până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5.00-22.00. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care au trevut prin boală în ultimele 6 luni.

Totodată, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, precum şi la terasele acestora este permisă până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5.00-22.00. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-azi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Bucureştiul a intrat în scenariul roşu, miercuri, cu o rată de infectare de 3,32. Rata de infectare a depăşit 2 la mie duminică - 2,17. Luni incidenţa era de 2,57, iar marţi 2,97 la mie. Miercuri a ajuns la 3,32, potrivit DSP Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici