Omul de afaceri Nikolaus Mann, suspectat că a încercat să dea mită unor judecători de la instanţa supremă

Omul de afaceri timişean Nikolaus Mann, suspectat că a încercat să dea mită unor judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost prins, joi, de poliţişti, în timp ce încerca să părăsească ţara prin Vama Cenad, acesta urmând să fie dus la audieri la Bucureşti, susţin surse judiciare.

754 afișări
Imaginea articolului Omul de afaceri Nikolaus Mann, suspectat că a încercat să dea mită unor judecători de la instanţa supremă

Omul de afaceri Nicolae Mann, suspectat că a încercat să dea mită unor judecători de la instanţa supremă (Imagine: Shutterstock)

Potrivit unor surse judiciare, omul de afaceri din Timiş Nikolaus Mann a fost prins în timp ce încerca să iasă din ţară prin Vama Cenad spre Ungaria.

Sursele citate afirmă că omul de afaceri este suspectat că a încercat să dea mită unor judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Conform surselor citate, Nicolas Man este dus la Bucureşti pentru a fi audiat.

Sursele citate mai susţin că operaţiunea a fost coordonată de Direcţia Naţională Anticorupţie şi de SRI.

  • Omul de afaceri Nikolaus Mann a fost administratorul societăţii Aton Transilvania

Omul de afaceri timişorean Nikolaus Mann, ridicat din vamă joi, a fost administratorul societăţii Aton Transilvania, unde ar fi încheiat o serie de contracte cu firme pe care le controla, potrivit unor surse judiciare, citate de corespondentul MEDIAFAX.

În urma unor informaţii ale SRI, omul de afaceri Nikolaus Mann a fost oprit, joi, de poliţişti la Vama Cenad, pe numele lui fiind emis un mandat de aducere la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Potrivit unor surse judiciare, Nikolaus Mann a fost administrator al societăţii Aton Transilvania, care se ocupă cu morărit şi care este proprietatea unor investitori de origine germană.

Societatea Aton Transilvania a inaugurat, în anul 2004, o moară la Carani, în prezenţa primului-ministru de atunci, Adrian Năstase.

Conform aceloraşi surse, ca administrator al societăţii Aton Transilvania, Nikolaus Mann, a intrat în vizorul DIICOT, fiind suspectat că a încheiat o serie de contracte cu firme pe care le controla.

Dosarul se află în cercetare la DIICOT Timişoara, în urma unei expertize financiar-contabile urmând a fi stabilit prejudiciul, estimat de anchetatori la 70 de milioane de euro.

Moara Carani a costat aproximativ 12 milioane de euro. Aceasta este moara cu cea mai mare capacitate industrială de măcinat grâu din România, dar şi una din cele mai mari mori din Europa de Sud-Est. Aceasta produce aproximativ 20 de tone de făină pe oră, făină care merge, în principal, la export, în ţări ca Irak şi Afganistan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici