Video Onţanu a făcut gimnastică alături de pensionari, conduşi de "veterana Sectorului 2" de 105 ani

Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, a făcut, marţi dimineaţă, în Parcul Plumbuita, gimnastică alături de aproximativ 50 de pensionari, printre care şi "veterana Sectorului 2", Elena Tarcevscki, de 105 ani, cu scopul de a promova un program de socializare prin activităţi recreative.

44 afișări

Lecţia de gimnastică a început în prezenţa Elenei Tarcevscki, în vârstă de 105 ani, care a participat şi ea, pentru câteva minute, la exerciţiile conduse de o profesoară de gimnastică şi de primarul Neculai Onţanu.

Bătrâna a dorit să dea un exemplu celor prezenţi, povestind că face mişcare în fiecare zi, are singură grijă de gospodărie, nu a fumat niciodată şi nu a băut alcool. Ea a mai spus că este sigură că secretul longevităţii sale stă în muncă şi în stilul de viaţă sănătos pe care îl are.

La rândul său, primarul Neculai Onţanu a spus că a dorit să implementeze programul "Sănătate prin mişcare", care se adresează membrilor celor trei cluburi înfiinţate de administraţia locală, după o vizită la Beijing în timpul căreia a observat că lecţiile de gimnastică în aer liber sunt un obicei.

Edilul s-a declarat încântat de cele aproximativ 30 de minute de gimnastică, la care au participat şi copii aflaţi în parc, adăugând că astfel de exerciţii fizice pot da oamenilor "energie pentru întreaga zi".

Programul "Sănătate prin mişcare" continuă pe parcursul întregului an, fiind derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2. Membrii cluburilor din Bulevardul Basarabia nr, 96, din Parcul Plumbuita şi din strada Jean Luis Calderon nr.39 vor putea participat, astfel, la activităţi recreative şi în următoarele luni, Onţanu precizând că în anotimpul rece lecţiile se vor desfăşura în interiorul localurilor.

În cadrul aceluiaşi program, membrii celor trei cluburi înfiinţare de primărie vor beneficia de asistenţă specializată timp de două ore pe săptămână.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici