Onţanu îl acuză pe prefect de blocarea modernizării Pieţei Obor

Primarul sectorului 2 Neculai Onţanu îl acuză pe prefectul Capitalei, Cătălin Deaconescu, de rea voinţă şi dezinteres faţă de cetăţenii Capitalei, pentru că a cerut în instanţă anularea hotărârii Consiliului local de sector pentru modernizarea pieţei Obor.

16 afișări
Imaginea articolului Onţanu îl acuză pe prefect de blocarea modernizării Pieţei Obor

Onţanu în acuză pe prefect de blocarea modernizării Pieţei Obor (Imagine: Mediafax Foto)

Onţanu a afirmat că l-a notificat pe prefect pentru a-şi retrage acţiunea declanşată în instanţa de contencios administrativ, pentru a nu fi tergiversate lucrările.

"O investiţie în valoarea de aproximativ 120 de milioane de euro, cât reprezintă proiectul de modernizare a Pieţei Obor este blocată nejustificat de către prefectul municipiului Bucureşti care din politicianism a decis să boicoteze măsurile întreprinse de Primăria sectorului 2 pentru asigurarea unui comerţ civilizat în Capitală", a spus Onţanu.

Edilul sectorului 2 a mai spus că acţiunea de anularea a hotărârii Consiliului local a fost introdusă cu două zile înainte de expirarea termenului de decădere care este de un an. Neculai Onţanu consideră că cei mai afectaţi de această decizie a prefecturii sunt bucureştenii "care nu pot beneficia de condiţii civilizate pentru aprovizionarea cu cele necesare hranei zilnici, dar şi administraţiei locale a sectorului 2 şi instituţiile care au investit fonduri importante în derularea proiectului".

Astfel, până în prezent, s-au cheltuit 992.564,46 lei şi 345, 949 lei pentru achiziţionarea a 500 de tarabe noi, bani necesari pentru mutarea Pieţei Obor în noul sediu amenajat provizoriu până la finalizarea lucrărilor de reconstrucţie. Edilul sectorului 2 a precizat că lucrările de demolare a vechii Pieţe Obor l-au constat pe investitor suma de 70.000 de euro.

"În ceea ce priveşte demolarea Pieţei Obor acţiunea a fost intens mediatizată aşa că, dacă Prefectura ar fi avut vreo obiecţie legată de legalitatea actului normativ, avea obligaţia de a informa autoritatea locală asupra acesteia şi nu a manifesta o pasivitate intenţionată", a mai afirmat Neculai Onţanu.

Primarul sectorului 2 mai susţine că prefectul municipiului Bucureşti este responsabil pentru blocarea acestui proiect, acţiunea în instanţă amânând nejustificat realizarea noii Pieţe Obor şi consideră că această acţiune "afectează patrimonial" atât instituţia primăriei, cât şi investitorii.

Edilul de sector a precizat că acţiunea formulată de către Prefectura în instanţa de contencios administrativ "conţine erori şi confunzii de interpretare a contractului". "Printr-o asemenea acţiune, domnul Cătălin Deaconescu, prefectul Capitalei, întârzie total nejustificat acest proiect şi se alătură corului speculanţilor, bişniţarilor şi hoţilor care se ocupau de comerţul cu legume şi fructe în Piaţa Obor", a mai spus Onţanu.

Onţanu şi-a exprimat speranţa ca în urma notificării trimise către Prefectura Capitalei prin care autorităţile locale solicită retragerea acţiunii prefectul "va răspunde pozitiv acestei notificări" şi-şi va retrage acţiunea astfel încât începerea propriu-zisă a lucrărilor de modernizare a pieţei Obor "să nu fie tergiversate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici