ONU: 45.000 de ucraineni au fugit din ţară în ultimele 24 de ore

Aproximativ 45.000 de ucraineni au plecat din ţară în ultimele 24 de ore, anunţă ONU.

299 afișări
Imaginea articolului ONU: 45.000 de ucraineni au fugit din ţară în ultimele 24 de ore

Peste 5,2 milioane de ucraineni au fugit din ţară de când Rusia a lansat invazia în urmă cu două luni, iar peste 45 000 de persoane s-au alăturat lor în ultimele 24 de ore, a anunţat Agenţia pentru Refugiaţi a Naţiunilor Unite.

În total, 5.232.014 persoane au părăsit Ucraina în calitate de refugiaţi începând cu 24 februarie, potrivit UNHCR. Este o creştere de 45.270 de persoane faţă de cifra de duminică.

Exodul a încetinit în comparaţie cu prima parte a războiului. De la începutul lunii aprilie, circa 1,2 milioane de ucraineni au părăsit ţara, după ce în martie au plecat aproximativ 3,4 milioane.

Femeile şi copiii reprezintă 90% dintre cei care au fugit în străinătate. Bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani pot fi chemaţi în armată şi nu au voie să plece din ţară.

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie estimează că peste 7,7 milioane de persoane au plecat de acasă, dar au rămas în interiorul Ucrainei.

Aproape două treimi dintre copiii ucraineni au fugit din casele lor, inclusiv cei care au rămas în ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici