Operatorul Zone Arena: Doar chiriaşii au nevoie de autorizaţie pentru concerte

Reprezentanţii Arena Invest, firma care operează Zone Arena, afirmă că activitatea acesteia este perfect legală, ea limitându-se la închirierea locului pentru diferite manifestări, şi că cei care ar avea nevoie de autorizaţii pentru organizat concerte sunt beneficiarii, chiriaşii spaţiului.

276 afișări
Imaginea articolului Operatorul Zone Arena: Doar chiriaşii au nevoie de autorizaţie pentru concerte

Operatorul Zone Arena: Doar chiriaşii au nevoie de autorizaţie pentru concerte (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Zone Arena reprezintă o investiţie a SC Arena Invest SRL care este destinată, prin raportare la activitatea desfăşurată de societatea noastră, exclusiv închirierii, locaţiunii de spaţiu disponibil către societăţile comerciale şi persoanele fizice care desfăşoară activităţi de organizare a evenimentelor culturale, artistice, sportive sau orice alte activităţi publice sau private. Spaţiul de aproximativ trei hectare ocupat de Zone Arena este situat în aer liber şi este proprietate privată, cu tot regimul juridic aferent. Prin urmare, singura «autorizaţie de funcţionare» necesară societăţii noastre se referă la obiectele de activitate înregistrate la Registrul Comerţului", se arată într-un comunicat de vineri al firmei, care precizează că obiectele de activitate sunt cele necesare închirierii sau subînchirierii bunurilor şi administrării de imobile pe bază de comision sau contract.

Operatorul Zone Arena afirmă că nu este organizatorul niciunuia dintre concertele şi evenimentele care s-au ţinut în acel spaţiu.

"Singura activitate desfăşurată de societatea noastră este aceea de închiriere a spaţiului organizatorilor de concerte cum sunt Emagic!, Events, One Event şi Funtime Production, aceştia având asumate, atât prin contract cât şi potrivit legii, toate obligaţiile legate de desfăşurare în deplină legalitate a evenimentelor, inclusiv prin raportare la autorizările de funcţionare necesare", afirmă reprezentanţii firmei în comunicatul citat.

Reprezentanţii Arena Invest dau exemplu situaţia unui mall, arătând că nu societatea care îl operează ar trebui să aibă autorizaţii pentru toate activităţile desfăşurate acolo, ci fiecare firmă care închiriază spaţiu în acel ansamblu.

"Arena Invest nu face decât să pună la dispoziţia persoanelor interesate, pe baza unui contract de închiriere, spaţiul necesar pentru organizarea de evenimente, spaţiu care este un teren proprietate privată. Pentru această activitate, singura pe care o desfăşurăm, suntem în deplină legalitate", se arată în comunicatul citat.

Referitor la problema zgomotului în zona din vecinătatea arenei, reprezentanţii firmei arată că acest fapt "nu atrage în niciun caz" ilegalitatea evenimentului, ci chiriaşii au "săvârşit o contravenţie sancţionabilă prin lege.

"Existenţa posibilităţii de aplicare a unei sancţiuni contravenţionale pentru tulburarea liniştii publice ţine de normalitatea convieţuirii în spaţiul public şi nu face în niciun caz «ilegală» activitatea chiriaşilor noştri, organizatori ai concertelor, şi cu atât mai puţin a SC Arena Invest SRL sau Zone Arena, ca locaţie oferită spre închiriere", se mai arată în comunicat.

Arena Invest admite că are nevoie de o autorizaţie de construcţie, care "este în curs de emitere", document necesar nu pentru a organiza concerte, ci pentru a termina lucrările de amenajare.

Firma susţine că a obţinut toate avizele cerute prin certificatul de urbanism pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie şi că nu există niciun motiv legal pentru care aceasta să nu fie eliberată.

Investitorul promite că autorizaţia de construcţie îi va permite şi să monteze "bariera antifonică" prevăzută în proiect, "pentru a putea asigura protecţia optimă a cetăţenilor din cartierul învecinat, astfel încât chiriaşii noştri, organizatori ai următoarelor concerte, să nu mai aibă probleme cu tulburarea liniştii publice".

"Ca şi până acum, până la emiterea autorizaţiei de construire, ne desfăşurăm activitatea în mod obişnuit, potrivit obiectului de activitate înregistrat şi autorizat la Registrul Comerţului şi cu respectarea tuturor normelor legale legate de adunările publice, extrem de clare în acest sens", conchid reprezentanţii Arena Invest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici