Opinie Sorin Pâslaru, redactor-şef al ZF: Măsuri-şoc la adresa mediului de business pentru a finanţa creşterea salariilor bugetarilor. Merită?

Avertismentele tuturor celor care au arătat că politica economică a acestei guvernări este nesustenabilă şi că vor fi introduse taxe suplimentare s-au adeverit.

924 afișări
Imaginea articolului Opinie Sorin Pâslaru, redactor-şef al ZF: Măsuri-şoc la adresa mediului de business pentru a finanţa creşterea salariilor bugetarilor. Merită?

Opinie Sorin Pâslaru, redactor-şef al ZF: Măsuri-şoc la adresa mediului de business pentru a finanţa creşterea salariilor bugetarilor. Merită?

Din păcate, toate politicile corecte de până acum – spre exemplu majorarea salariilor în sectorul medical, scăderile de impozite şi simplificarea taxării pentru întreprinderile cu sub un milion de euro cifră de afaceri sau programe precum România Start Up - au fost spulberate prin aceste măsuri foarte dure la adresa mediului de business.

Taxarea suplimentară şi haotică a marilor jucători din economie - bănci, companii din energie, telecom -, fără o minimă consultare, dezvăluie dintr-odată ce prăpastie s-a creat între conducerea acestei ţări şi mediul de afaceri, văzut aproape ca un duşman.

Este adevărat că participarea marilor jucători de business la plata taxelor este redusă în România, statul strângând doar 43% din taxe de la primele 4.500 de companii, aşa-numiţii mari contribuabili, care au o pondere de 70% din cifra de afaceri totală - dar astfel de măsuri anunţate peste noapte nu vor face decât să creeze o şi mai mare tensiune.

CITEŞTE continuarea 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici