Oprea: În MAI nu se face "politica lui Gabriel Oprea"

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Oprea, a declarat, sâmbătă, că numirile secretarilor de stat din cadrul instituţiei s-au făcut pe criterii politice, dar ţinând cont de profesionalismul acestora, precizând că în MAI nu se face politică de partid sau "politica lui Gabriel Oprea".

20 afișări
Imaginea articolului Oprea: În MAI nu se face "politica lui Gabriel Oprea"

Oprea: În MAI nu se face "politica lui Gabriel Oprea" (Imagine: Mediafax Foto)

"Numirile în funcţii de secretari de stat au fost făcute pe criterii politice, ţinând cont în primul rând de experienţa profesională, probitatea morală a celor ce vor ocupa aceste posturi, precum şi de performanţele politice ale organizaţiilor lor. Toţi cei numiţi în aceste funcţii sunt profesionişti şi oameni cu experienţă", a spus Oprea la finalul primei videoconferinţe cu prefecţii de la preluarea mandatului de ministru.

Demnitarul a afirmat că toate schimbările în funcţii la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) provoacă şi diverse reacţii, "în funcţie de multiple interese", dar mesajul pe îl transmite acestora este că în MAI nu se va face politică de partidă, ci doar politica interesului naţional al României.

"Eu transmit un singur mesaj: în Ministerul Administraţiei şi Internelor nu se va face politică de partid, de grup sau politica lui Gabriel Oprea. În MAI se va face doar politica interesului naţional al României, în sensul asigurării ordinii de drept, aşa cum este stipulat în Constituţia României, legile ţării, programul de Guvernare şi angajamentele internaţionale, în beneficiul drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti", a declarat Oprea.

Legat de numirile în funcţii de conducere la Ministerul Administraţiei şi Internelor, Oprea a precizat că se bucură de încrederea PSD, care l-a desemnat prin vot pentru această funcţie, precum şi de încrederea conducerii celor mai importante autorităţi ale statului, al căror suport l-a obţinut la preluare mandatului său.

"Eu voi depune toate eforturile, fără a fi influenţat de vreo tendinţă partizană, pentru a-mi onora misiunea pe care am anunţat-o la preluarea mandatului: întărirea siguranţei pentru cetăţean, o administraţie publică transparentă, apropiată de cetăţean şi aderarea României la Spaţiul Schengen până în 2011", a mai spus Oprea.

Citeşte şi:

Boc a semnat decizia pentru numirea lui Ardelean la conducerea DGIPI

 

Petre Tobă, noul şef al Poliţiei Române

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici