Oprean: Înclin să cred că socrii mei sunt acolo, am văzut paltonul şi pantalonii găuriţi de gloanţe

Mircea Oprean a declarat, miercuri, că în urma deshumării lui Nicolae şi a Elenei Ceauşescu şi după vederea rămăşiţelor pământeşti ale acestora înclină să creadă că în acele sicrie erau socrii săi, el precizând că a văzut paltonul şi pantalonii lui Nicolae Ceauşescu găuriţi de gloanţe.

228 afișări
Imaginea articolului Oprean: Înclin să cred că socrii mei sunt acolo, am văzut paltonul şi pantalonii găuriţi de gloanţe

Oprean: Înclin să cred că socrii mei sunt acolo, am văzut paltonul şi pantalonii găuriţi de gloanţe (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Soţul Zoiei Ceauşescu, Mircea Oprean, a spus, la ieşirea din cimitirul Ghencea, că atât Nicolae, cât şi Elena Ceauşescu au fost deshumaţi şi medicii legişti au luat probe biologice pentru testul ADN ce urmează să fie făcut.

El a precizat că deşi înclină să creadă că acolo sunt îngropaţi Nicolae şi Elena Ceauşescu, doar testul ADN va confirma cu precizie că aşa este.

Oprean a mai spus că la Nicolae Ceauşescu rămăşiţele pământeşti s-au conservat mai bine, iar la Elene Ceauşescu locul a fost mai umed şi probele erau mai degradate, adăugând că peste sicriele socrilor săi nu a fost turnat beton.

El a precizat că a văzut, la deshumarea lui Nicolae Ceauşescu, centura, căciula, precum şi pantalonii şi paltonul găurite de gloanţe.

"Nu s-a lamurit niciun mister. După ce am văzut, înclin să cred că sunt ei. Până nu se face proba ADN nu pot fi convins", a spus Mircea Oprean.

Mircea Oprean a mai arătat că, în opinia sa, cei doi nu au fost îngropaţi creştineşte, în sensul că în sicrie, în loc să se pună o pânză, s-a pus rumeguş, iar Nicolae Ceauşescu are mormântul pe o alee, între alte cavouri.

Soţul Zoiei Ceauşescu a mai spus că vrea să completeze lista "criminalilor" socrilor săi cu alte nume, spunând că pe lângă cei pe care i-a nominalizat deja, respectiv Ion Iliescu, Gelu Voican-Voiculescu şi Petre Roman, îi adaugă şi pe Virgil Măgureanu şi Victor Athanasie Stănculescu, care "nu numai că au fost criminali, dar s-au purtat cu nişte cadavre ca nişte păgâni, au pus sub ei rumeguş".

"Am dezgropat neomenia celor care s-au erijat în conducătorii ţării" după 1989, a afirmat Oprean.

Întrebat dacă soţii Ceauşescu vor rămâne în locurile în care sunt înmormântaţi, Mircea Opean a spus că familia va cumpăra un alt loc în care să îi îngroape pe amândoi, tot în cimitirul Ghencea Civil.

Întrebat de ce nu a venit şi Valentin Ceauşescu, Oprean a spus că acesta a avut o problemă de sănătate care l-a împiedicat să participe.

"A fost o dorinţă a Zoiei de a elucida acest mister şi de a fi înmormântaţi creştineşti, şi ca atunci când vrei să duci o floare să ştii că o duci la ei şi nu la altcineva", a mai spus Oprean.

Rămăşiţele pământeşti ale soţilor Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost deshumate, miercuri, pentru a fi luate câteva probe pentru testare ADN, singurul fiu al acestora care se mai află în viaţă, Valentin Ceauşescu, dorind să se stabilească dacă acestea sunt ale părinţilor săi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici