Oprescu a anunţat când va fi gata parcarea de la Universitate. De ce au fost întârziate lucrările

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, vineri, când va fi gata parcarea subterană de la Universitate. Oprescu a precizat şi de ce au întârziat lucrările, având în vedere că edilul Bucureştiului anunţase că parcarea ar putea fi funcţională de la 20 iulie.

2250 afișări
Imaginea articolului Oprescu a anunţat când va fi gata parcarea de la Universitate. De ce au fost întârziate lucrările

Oprescu a anunţat când va fi gata parcarea de la Universitate. De ce au fost întârziate lucrările (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat, vineri, că parcarea subterană de la Universitate va fi funcţională în cursul lunii septembrie, precizând că lucrările au fost întârziate şi de evenimentele care au loc în Piaţa Universităţii.

"Nu trece prima decadă a lunii septembrie, sau mai bine zis în cursul lunii septembrie va fi gata şi parcarea de la Universitate. Şi am să vă spun şi de ce au fost întârziate lucrările. În zona aceea, fiind destinată adunărilor spontane, după câte aţi văzut şi voi, ba ne-am ocupat de ridicarea materialelor de construcţie, ba le-am adus înapoi, ba ne-am ocupat de montarea panourilor, ba de sudura lor", a spus Sorin Oprescu.

La începutul lunii iulie, primarul Capitalei spunea că parcarea subterană de la Unversitate, la care lucrările au început în august 2011, ar putea fi funcţională din 20 iulie.

Parcarea va avea trei niveluri şi o capacitate de 420 de locuri pentru autoturisme şi 21 de locuri speciale pentru motociclete. Aceasta va avea o intrare din strada Academiei, o ieşire lângă Muzeul de Istorie şi încă o intrare "interschimbabilă" în dreptul străzii Toma Caragiu, acolo unde va fi amplasat şi liftul pentru şoferii care parchează.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, în funcţie de necesităţi, această a treia rampă va fi amenajată pentru ieşirea sau pentru intrarea în parcare.

Întrebat în iulie despre costul lucrării, primarul Sorin Oprescu a spus că partea de construcţie şi montaj costă opt milioane de euro, fondurile fiind private, în baza parteneriatului încheiat de municipalitate.

De asemenea, Sorin Oprescu a arătat că va încerca să aducă în parcarea de la Universitate şi maşinile locuitorilor din zona centrală, pentru a elibera străzile adiacente.

Întrebat despre costul unui loc de parcare, edilul şef al Capitalei a spus atunci că "a vorbi de preţuri la acest moment este hazardat". El a precizat că tariful unui loc de parcare va fi stabilit de consilierii generali.

"Cu siguranţă preţurile vor fi mai mari decât în zonele periferice ale oraşului aşa cum este în toate capitalele de largă respiraţie europeană, tocmai pentru a descuraja statul în parcare", a mai spus Oprescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici