Oprescu a inspectat lucrările de la Pasajul Basarab

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a inspectat, miercuri, lucrările de la Pasajul Basarab alături de reprezentanţii firmelor implicate în construcţia pasajului, constatând că exproprierile, devierea traficului precum şi mutarea reţelelor de utilităţi sunt principalele probleme ale şantierului.

23 afișări
Imaginea articolului Oprescu a inspectat lucrările de la Pasajul Basarab

Lucrările de la Pasajul Basarab (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit primarului general, trebuie găsite căile legale de finalizare a lucrărilor de la Pasajul Basarab care privesc exproprierile, traficul, precum şi instalarea dar şi devierea reţelelor de utilităţi.

Astfel, Sorin Oprescu a făcut referire la cele două probleme majore ale şantierului, care sunt legate de exproprierea câtorva terenuri, situate în imediata apropiere a şantierului, precum şi de coordonarea societăţilor care se ocupă de instalarea utilităţilor.

Edilul şef al Capitalei a mai arătat că problema exproprierilor va fi rezolvată de Primăria Capitalei şi a precizat că îşi va respecta "obligaţiile de finanţator" al tuturor lucrărilor de construire a pasajului.

De asemenea, potrivit reprezentanţilor firmelor care se ocupă de construcţia pasajului, au ridicat probleme şi mutarea unor cabluri electrice pentru continuarea construcţiei, şantierul aflându-se în imediata apropiere a unei termocentrale, în zonă fiind foarte multe cabluri şi reţele importante.

Primarul Capitalei a discutat cu reprezentanţii firmelor implicate în construirea pasajului şi a promis că, pe lângă rezolvarea problemelor ridicate de exproprieri, va rezolva şi problemele legate de trafic.

Astfel, reprezentanţii primăriei au arăta că, în şedinţa de joi a Comisiei de Circulaţie din Primăria Municipiului Bucureşti, se vor discuta soluţii pentru devierea circulaţiei, astfel încât lucrările la pasaj să poată continua în grafic, iar bucureştenii să fie cât mai puţin afectaţi de restricţiile impuse în trafic.

În timpul inspecţiei primarului general câţiva bucureşteni din zonă s-au plâns că, din cauza şantierului, au fost debranşaţi de la utilităţi, Oprescu promiţând că se va ocupa de problemele acestora după finalizarea controlului.

Lucrările la pasajul Basarab au început în noiembrie 2006 şi, potrivit fostului primar general, Adriean Videanu, sunt programate să se încheie în februarie 2009.

Podul Basarab va prelua în jur de 5.000 de vehicule pe oră, în perioadele de vârf, construcţia pasajului rezolvând, potrivit specialiştilor municipali, situaţiile "conflictuale" de trafic, fiind astfel descongestionate zonele Calea Griviţei - Titulescu, Dinicu Golescu - Şoseaua Orhideelor, Calea Plevnei - Şoseaua Orhideelor - Calea Giuleşti şi Splaiul Independeţei - Şoseaua Grozăveşti.

Pasajul va avea o lungime de 1,9 kilometri, o lăţime maximă de 44,5 metri în zona staţiei de deasupra gării Basarab şi o lăţime de 25,5 metri pe restul pasajului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici