Oprescu: Am scăpat şi de grija Pasajului Lujerului, urmează să ne apucăm de Pasajul Muncii

Finalizarea lucrărilor la Pasajul Lujerului este o realizare importantă deoarece acesta reprezintă ieşirea principală din cartierul Militari, iar aici nu mai fuseseră efectuate lucrări de reabilitare de foarte mult timp, a declarat, joi seară, edilul Capitalei, Sorin Oprescu.

74 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Am scăpat şi de grija Pasajului Lujerului, urmează să ne apucăm de Pasajul Muncii

Oprescu: Am scăpat şi de grija Pasajului Lujerului, urmează să ne apucăm de Pasajul Muncii (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Am scăpat şi de grija acestui pasaj, refăcut la nivel structural, pentru că nu mai fusese reabilitat de foarte mult timp. Urmează să ne apucăm de lucrările la Pasajul Muncii, iar la anul ne vom concentra pe refacerea trecerilor, cum ar fi cea de Mihai Bravu", a spus Oprescu, după ce a participat, joi seară, la recepţia lucrărilor de la Pasajul Lujerului.

Primarul general a spus că a discutat cu directorul Administraţiei Străzilor, Alina Roman, în legătură cu instalarea camerelor video şi a monitoarelor pentru asigurarea managemenetului traficului şi că acest lucru va fi făcut.

Lucrările de reabilitare a pasajului au început în noiembrie 2009. Acestea au inclus reparaţii şi consolidarea structurii de rezistenţă, placarea pereţilor verticali ai pasajului, realizarea unei staţii de pompare, a unei centrale de ventilaţie şi a instalaţiei de ventilaţie şi refacerea sistemului de canalizare.

Lucrările au început cu decaparea stratului vegetal, după încheierea cu PS 6 a unui protocol ce prevedea refacerea spaţiului verde aşa cum era iniţial şi acordarea unei garanţii pentru lucrările executate. În paralel cu spargerea betonului s-a procedat şi la desfacerea canivoului din capătul Şoselei Virtuţii ce adăposteşte conductele de utilităţi - apă, termoficare, gaze şi electrice.

În august, în conformitate cu Planul de Management al Traficului avizat de Direcţia de Circulaţie a Poliţiei Bucureşti a fost deviată circulaţia pe linia căii ferate, închizându-se ambele fire de circulaţie între Bd. Timişoara şi rondul de la magazinul Cora. În paralel s-a lucrat şi la zona centrală a Bulevardului Iuliu Maniu. Lucările au durat două săptămâni.

Cea de-a doua etapă, care a durat tot două săptămâni a inclus lucrări în zona dintre centrul Bulevardului I. Maniu şi frontonul Crângaşi.

În luna septembrie a fost definitivată majoritatea lucrărilor de renovare la Pasajul Lujerului.

În cea de-a treia etapă, tot două săptămâni - s-a lucrat în zona dintre centrul Bulevardului I. Maniu şi frontonul Drumul Taberei.

Municipalitatea informează că după realizarea tuturor lucrărilor din interior, s-a acoperit cu dale din beton, s-a executat hidroizolaţia (fiind sub nivelul pânzei freatice) şi s-a turnat calea pe trotuar.

Referitor la evacuarea apei pluviale au fost montate pompele submersibile în canalele colectoare, au fost realizate tubulaturile de evacuare, s-a montat panoul electric de acţionare.

În ciuda faptului că, iniţial, constructorul estimase data de finalizare la 15 septembrie, a fost nevoie de prelungirea avizelor de proiectare şi construire. "Execuţia lucrărilor a fost prelungită din cauza perioadei de iarnă grea de la începutul anului, dar şi îngreunată şi din cauza fluxului mare de autovehicule şi mijloace RATB care tranzitează zilnic zona, şi a restricţiilor de circulaţie impuse de construcţia Pasajului Basarab, care au supraaglomerat zonele adiacente", precizează Primăria Capitalei.

Valoarea contractului este de 40.801.824,45 lei fără TVA, potrivit sursei citate.

Pasajul Lujerului a fost construit în anul 1987 şi asigura legătura între Şoseaua Virtuţii şi strada Braşov, subtraversând Bulevardul Iuliu Maniu precum şi pachetul de linii CF al staţiei Cotroceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici