Oprescu: Controalele vor fi amiabile, prieteneşti, dar din când în când se vor lăsa cu penalizări

Primarul Sorin Oprescu a spus că marţi noapte vor continua controalele la firmele de deszăpezire, care vor "fi amiabile, prieteneşti, dar din când în când se vor lăsa cu penalizări", atenţionând că intervenţiile pentru curăţarea zăpezii trebuie făcute serios pentru ca miercuri să se poată circula.

12 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Controalele vor fi amiabile, prieteneşti, dar din când în când se vor lăsa cu penalizări

Oprescu: Controalele vor fi amiabile, prieteneşti, dar din când în când se vor lăsa cu penalizări (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Dacă şi marţi seară am aceeaşi rezistenţă în privinţa păcălelilor pe staţii şi pe telefoane că suntem în zona aia, că mergem în zona aia, şi nu suntem, nu facem decât să ne pierdem timpul şi să ne furăm căciula, şi asta se multiplică cu trei milioane de bucureşteni care mâine dimineaţă vor fi nervoşi pe noi, şi vor avea dreptate să fie", a declarat Sorin Oprescu, la comandamentul de deszăpezire.

Potrivit primarului general, priorităţile în deszăpezirea Capitalei sunt toate bulevardele mari situate pe axele nord-sud şi est-vest ale oraşului, intrările în Bucureşti, în special în Sectorul 5, pantele şi podurile, dar şi staţiile RATB.

Edilul şef al Capitalei a cerut reprezentanţilor Administraţiei Străzilor să cureţe din nou semafoarele şi semnele de circulaţie. Totodată, Oprescu le-a cerut operatorilor de salubrizare să ridice gunoiul pe care în ultimele zile, în unele zone, l-au neglijat.

Prioritare pentru deszăpezire sunt şi căile de acces de la spitale, cele din parcuri şi, nu în ultimul rând, cele din cimitire, a precizat Oprescu.

El a atenţionat că în cazul în care, marţi noaptea, operatorii de deszăpezire nu îşi fac treaba, miercuri dimineaţă, în Capitală nu se va putea circula având în vedere precipitaţiile abundente anunţate.

Oprescu a subliniat că inspectorii municipalităţii "nu vor face rabat" la amenzile aplicate asociaţiilor de proprietari care nu îşi curăţă zăpada din faţa imobilelor.

"Ne luptăm de aproape trei ani să scăpăm de sintagma «autorităţile au fost luate prin surprindere»", a mai spus Oprescu, la finalul comandamentului de deszăpezire.

Operatorii de salubrizare Romprest, Supercom, Rosal şi ADP Sector 5, care acţionează în sectoarele 1, 2, 3 şi 5, au fost amendaţi, marţi, cu câte 50.000 de lei pentru că nu au curăţat de zăpadă arterele principale şi străzile secundare.

În urma controalelor de luni noaptea, inspectorii municipalităţii au găsit mai multe străzi nedeszăpezite, între care bulevardele Ion Mihalache, Ion Câmpineanu, Calea Victoriei, Şoseaua Pipera, bulevardele Aviatorilor, Poligrafiei, Chitila şi Laminorului - din Sectorul 1, arterele Basarabia, 1 Decembrie, I.C. Brătianu, Unirii, Mihai Bravu, Baba Novac, Lucreţiu Pătrăşcanu - din Sectorul 3, Preciziei, Constructorilor, Calea Giuleşti, între Podul Grant şi Podul Basarab - în Sectorul 6 şi majoritatea arterelor principale din Sectorul 5. În Sectorul 2, pe toate arterele principale fusese introdus plugul, însă zăpada nu a fost ridicată.

Oprescu a precizat că, din verificările efectuate, fiecare operator de salubrizare deţine atât utilajele necesare, cât şi personalul necesar şi substanţele antiderapante, astfel că prezenţa zăpezii pe arterele Capitalei este nejustificată.

Totodată, inspectorii municipalităţii au amendat în total cu aproximativ 20.000 de lei 42 de firme care nu au curăţat trotuarele. Alte 370 de societăţi comerciale au fost avertizate să cureţe zăpada de pe trotuare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici