Oprescu: E puţin probabil să poată fi suportată integral majorarea preţului gigacaloriei

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, luni, că nu s-a finalizat analiza privind subvenţionarea preţului gigacaloriei de către municipalitate în urma ultimei majorări, datele preliminare indicând "că e puţin probabil să poată fi suportată integral creşterea".

15 afișări
Imaginea articolului Oprescu: E puţin probabil să poată fi suportată integral majorarea preţului gigacaloriei

Oprescu: E puţin probabil să poată fi suportată integral majorarea preţului gigacaloriei (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Este puţin probabil să putem suporta integral prin subvenţie scumpirea preţului la gigacalorie", a spus Sorin Oprescu.

Edilul şef al Capitalei a precizat că afirmaţia este valabilă având în vedere datele preliminare, în momentul de faţă specialiştii municipalităţii fiind în stadiul de analiză financiară pe acest subiect.

"În momentul în care vom finaliza analiza şi vom avea datele finale, vom anunţa populaţia despre măsurile pe care le vom lua", a mai spus Oprescu.

Municipalitatea anunţa, în urmă cu o săptămână, că după ce va primi oficial decizia de majorare a preţului gigacaloriei pentru municipiul Bucureşti, primarul Sorin Oprescu va face o analiză, împreună cu RADET şi ceilalţi factori responsabili în domeniu, şi va anunţa o decizie în legătură cu eventuala creştere a subvenţionării gigacaloriei de către Primăria Capitalei.

Primăria Capitalei preciza atunci că, în repetate rânduri, primarul general a asigurat bucureştenii că nu vor avea de suferit în cazul unei creşteri de preţ al gigacaloriei.

Tarifele la energia termică livrată de ELCEN în Bucureşti şi Constanţa au fost majorate, la 1 ianuarie, cu 9%, respectiv 10%, printr-o decizie a Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), adoptată la sfârşitul anului trecut, pe baza solicitărilor companiei.

"Noile tarife acoperă costurile curente, dar rămân în urmă pierderi de peste 550 de milioane de lei", declara, în urmă cu o săptămână, directorul comercial al producătorului energetic, Irina Duică.

Astfel, preţul din Bucureşti a fost majorat cu 9%, la 146 lei pe gigacalorie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici