Oprescu: Lucrările la Stadionul "Lia Manoliu", finalizate în proporţie de 35%

Primarul general al Capitalei a declarat, miercuri, la şantierul de la Stadionul "Lia Manoliu", că a fost informat de constructor că lucrările sunt finalizate în proporţie de 35%, Oprescu explicând că a venit pentru a discuta probleme strict tehnice, printre care şi subiectul cupolei retractabile.

442 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Lucrările la Stadionul "Lia Manoliu", finalizate în proporţie de 35%

Oprescu: Lucrările la Stadionul "Lia Manoliu", finalizate în proporţie de 35% (Imagine: Mediafax Foto)

Sorin Oprescu a spus că întârzierile la lucrările de la Stadionul "Lia Manoliu" nu au crescut, ceea ce este un lucru bun, precizând că a aflat de la reprezentanţii constructorului că "nu există alte probleme de rezolvat în acest sens".

Discuţiile pe care edilul şef al Capitalei le-a început cu reprezentanţii firmei constructoare, Astaldi-Max Bogl, privesc rezolvarea unor probleme "de natură strict tehnică", semnalate de consultantul Primăriei Capitalei şi vizează, de asemenea, o decizie în privinţa cupolei retractabile, care ar trebui inclusă în realizarea stadionului.

Astfel, primarul general a arătat că, după luarea unei hotărâri definitive în acest sens va fi înaintată Guvernului o propunere legislativă.

Potrivit legislaţiei, realizarea cupolei retractabile la Stadionul "Lia Manoliu", care va costa aproximativ 14 milioane de euro, ar putea fi făcută de aceeaşi firmă care construieşte stadionul numai prin organizarea unei licitaţii, şi nu printr-un act adiţional la contractul iniţial, având în vedere costurile acestui acoperiş.

Pentru a putea fi realizată fără licitaţie, este nevoie de o hotărâre de guvern, astfel încât să nu existe probleme privind ilegalitatea actelor semnate de primarul general.

Sorin Oprescu a precizat că în momentul în care va fi luată o decizie, aceasta va fi adusă la cunoştinţa opiniei publice, iar propunerea pentru hotărârea de guvern va fi transmisă Executivului.

Totodată, primarul Capitalei a precizat că doreşte ca reprezentantul constructorului să găsească o soluţie pentru construirea a aproximativ 6.000 de locuri de parcare, în afara celor 186 prevăzute în contract, plecând de la capacitatea totală a stadionului care este de 50.000 de locuri şi pentru care ar fi necesare aproximativ 10.000 de locuri de parcare.

Stadionul Naţional Arena va avea o clasificare de categoria I şi o capacitate de 55.000 de locuri. Proiectul noii arene are o valoare de 120 milioane de euro (fără TVA) şi ar trebui să fie finalizat în luna mai 2010.

Arena va găzdui în 2012 finala Liga Europa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici