Oprescu: Orice modificare semnificativă a calităţii aerului va fi comunicată în timp util

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a cerut, sâmbătă, Direcţiei de Mediu şi Administaţiei Spitalelor să ţină permanent legătura cu Ministerele Mediului şi Sănătăţii şi să pună în aplicare deciziile Guvernului, orice modificare semnificativă a calităţii aerului urmând a fi comunicată în timp util.

12 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Orice modificare semnificativă a calităţii aerului va fi comunicată în timp util

Oprescu: Orice modificare semnificativă a calităţii aerului va fi comunicată în timp util (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de sâmbătă, al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), primarul general, Sorin Oprescu, a cerut Direcţiei de Mediu din cadrul primăriei Capitalei, precum şi Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) să ţină permanent legătură cu Ministerul Mediului şi cu Ministerul Sănătăţii şi să fie pregătiţi să pună în aplicare orice decizie a Guvernului.

Astfel, reprezentanţii Direcţiei de Mediu din primăria Capitalei, împreună cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti monitorizează calitatea aerului în permanenţă, orice modificare semnificativă fiind comunicată în timp util.

Potrivit unor stiri de ultima ora, norul de cenuşă vulcanică se va extinde asupra Europei până sâmbătă, la ora 21.00, incluzând teritoriul României, dar ţara nu va fi afectată de cenuşă la nivelul solului.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, Ministerul Mediului şi Pădurilor a primit de la Administraţia Naţională de Meteorologie date de ultimă oră privind evoluţia norului de cenuşă produs de erupţia vulcanului activ de sub gheţarul Eyjafjallajokull din sudul Islandei.

Astfel, conform prognozei elaborată de London Volcanic Ash Advisory (Centru internaţional de avertizare pentru aviaţie, privind cenuşa vulcanică), norul de cenuşă vulcanică se va extinde, până sâmbătă spre ora 21.00, la altitudini mai mari de 6.000 metri, deasupra celei mai mari părţi a continentului, incluzând teritoriul României.

"Menţionăm faptul că prezenţa la această altitudine nu are impact asupra sănătăţii populaţiei", arată sursa citată.

Potrivit comunicatului Ministerului Mediului, Aministraţia Naţională de Meteorologie a rulat, sâmbătă dimineaţă, modelul de dispersie a cenuşii vulcanice la nivelul solului. Conform rezultatelor acestei rulări, România nu va fi afectată de cenuşa vulcanică, rezultate fiind valabile până duminică la ora 09.00.

Guvernul a decis ca întregul spaţiu aerian pe teritoriul României să fie închis începând de sâmbătă, ora 18.00, până cel puţin duminică, la ora 12.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici