Oprescu: Podul peste Dâmboviţa este gata. În martie 2011 se va putea circula pe Pasajul Basarab

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a spus, sâmbătă, că lucrările la Pasajul Basarab sunt în grafic, podul peste Dâmboviţa este gata, până la sfârşitul anului vor fi finalizate structura si amenajarile peste podul hobanat, iar la începutul lunii martie 2011 se va putea circula pe pasajul suprateran.

146 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Podul peste Dâmboviţa este gata. În martie 2011 se va putea circula pe Pasajul Basarab

Oprescu: Podul peste Dâmboviţa este gata. În martie 2011 se va putea circula pe Pasajul Basarab (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Edilul şef al Capitalei a declarat, după vizita la Pasajul Basarab, că inspecţia la şantier a fost făcută cu ocazia finalizării podului pe arce peste râul Dâmboviţa, la una din cele două mari traversări pe care pasajul le realizează.

"A fost finalizat podul pe arce peste râul Dâmboviţa, suntem în grafic, până la sfârşitul anului se termină şi structura podului şi amenajările de sub podul hobanat", a spus Sorin Oprescu.

Totodată, edilul şef al Capitalei a precizat că încep lucrările pentru iluminatul liniei de tramvai, precum şi cele pentru iluminatul arhitectural al pasajului, dar şi amenajarea a două miniterenuri sportive, care vor fi făcute sub structura pasajului.

"În funcţie de condiţiile meteo, în ianuarie vor începe încercările pe pod, acestea urmând să dureze aproximativ o lună. După această perioadă, pasajul va fi redat circulaţiei", a mai spus Oprescu.

Odată cu finalizarea lucrărilor la podul pe arce a fost deschisă şi circulaţia pe breteaua de pe Bulevardul Vasile Milea, atât către cartierul Giuleşti, cât şi către Cotroceni.

Directorul Direcţiei Transporturi şi Sistematizarea Circulaţiei, Ion Dedu, a declarat că până la sfârşitul lunii decembrie se va relua şi circulaţia tramvaielor pe Bulevardul Vasile Milea către Giuleşti.

Pasajul rutier denivelat superior Basarab va realiza legatura rutieră şi de tramvai între Bulevardul Nicolae Titulescu - Şoseaua Orhideelor - Podul Grozăveşti - Bulevardul Vasile Milea (pentru circulaţia tramvaielor), respectiv Şoseaua Grozăveşti, întregindu-se astfel inelul principal de circulaţie al Capitalei în partea de nord-vest.

Proiectul cuprinde două traversări majore de obstacole, a râului Dâmboviţa peste podul existent (lărgit) şi a căii ferate în zona Gării de Nord, urmând a fi realizat într-o zonă cu o mare concentrare de clădiri rezidenţiale şi comerciale, intens tranzitată de vehicule de toate tipurile.

Viaductul principal al pasajului are o lungime totală de 1.450 de metri - din care 117 metri podul pe arce peste râul Damboviţa şi 340 de metri podul hobanat peste zona Gării de Nord -, cu bretele de acces la pasaj de 1.126 de metri lungime şi rampe de acces de 1.250 de metri.

Pe pasaj, în zona podului hobanat va fi realizată staţia de tramvai, dotată cu scari fixe, lifturi şi escalatoare care vor asigura legatura între nivelul peroanelor staţiei şi nivelul solului, precum şi cu staţia de metrou Basarab, potrivit municipalităţii.

Din punct de vedere al stadiului fizic general, lucrările sunt finalizate în proporţie de aproximativ 97 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici