Video Oprescu: Prin preluarea parcărilor de la Dalli, legea domeniului public va fi respectată

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, la câteva ore după ce angajaţii municipalităţii au intrat simultan în toate cele 101 de amplasamente administrate de firma Dalli, că prin preluarea parcărilor legea domeniului public va fi respectată.

44 afișări

Primarul Sorin Oprescu a inspectat parcarea publică cu plată din Piaţa Alba-Iulia, explicând că municipalitatea va începe, în cursul săptămânii viitoare, transformarea acestor parcări pe care urmează să le administreze.

"Tot ce nu s-a făcut de-a lungul anilor vom face de acum încolo", a declarat Oprescu.

Edilul şef al Capitalei a mai spus că, după preluarea efectivă a acestor amplasamente, va putea vorbi despre numărul exact al locurilor de parcare sau despre cifra exactă a taxelor încasate din aceste parcări, explicând că, până în prezent, situaţia prezentată de firma Dalli nu corespunde realităţii.

Întrebat de cetăţeni ce se va întâmpla cu cei care au plătit deja firmei Dalli, până la finele lunii iulie, un abonament pentru locul de parcare, iar de vineri sunt nevoiţi să plătească şi municipalităţii taxă pentru parcare, primarul a explicat că, deşi există "o serie întreagă de inadvertenţe", acestea vor fi lămurite, pentru că nu se doreşte încălcarea drepturilor cetăţenilor.

"Vom strânge toate aceste contracte de la firma Dalli. Este normal să existe o serie întreagă de inadvertenţe, dar acestea vor fi rezolvate", a spus Oprescu.

Asemenea situaţii, în care angajaţii firmei Dalli au subînchiriat locuri de parcare în cazul parcărilor publice cu plată au fost întâlnite în mai multe amplasamente din Capitală.

În acest sens, primarul Capitalei le-a explicat câtorva oameni care s-au confruntat cu această situaţie şi în Piaţa Alba-Iulia că în cursul zilei de vineri vor fi dispuse măsuri astfel încât drepturile lor să nu fie încălcate.

Totodată, primarul Capitalei a mai spus că încasările pe care municipalitatea le-ar putea avea în urma administrării locurilor de parcare s-ar putea ridica "la câteva miliarde de lei pe lună".

Sorin Oprescu a mai spus că există câteva parcări subterane administrate de reprezentanţii firmei Dalli, însă este vorba de amplasamente proprietate privată.

Angajaţii Direcţiei Parcări din cadrul Administraţiei Străzilor din Capitală au început, vineri dimineaţă, preluarea celor 3.000 de locuri de parcare exploatate până acum de Dalli Exim.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici