Oprescu: Starea Bucureştiului, ameliorată faţă de acum cinci ani

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, vineri, că starea Capitalei este ameliorată faţă de acum cinci ani, el precizând că sunt foarte multe proiecte de finalizat, pentru anul în curs finanţarea urmând să fie făcută, în mare parte, din fonduri europene.

438 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Starea Bucureştiului, ameliorată faţă de acum cinci ani

Oprescu: Starea Bucureştiului, ameliorată faţă de acum cinci ani (Imagine: Octav Ganea / MediafaxFoto)

"Majoritatea proiectelor se bazează pe fonduri europene. Suntem hotărâţi să mergem şi să obţinem aceste fonduri şi toate demersurilor ultimelor luni au fost cu explicaţii, prezenţe, cu pregătiri pentru aceste proiecte. Am constatat, şi cu surprindere, şi cu amărăciune, că până acum capitalele ţărilor europene nu prea au fost băgate în seamă, dar că există o revigorare în gândirea celor de la Bruxelles", a declarat Oprescu, la conferinţa în care a prezentat "starea Bucureştiului" la cinci ani de la preluarea mandatului de primar general.

Întrebat despre valoarea proiectelor Capitalei, edilul a arătat că atât pentru proiectele Bucureştiului, cât şi pentru cele ale zonelor limitrofe, este nevoie de 13 miliarde de euro.

"Numai Bucureştiul şi regiunea de influenţă din jur au nevoie de 13 miliarde de euro pentru toate proiectele, şi ale celor din teritoriu, nu numai ale noastre. Banii există, dacă ştii să-i aduci. Şi îi aduci din Uniunea Europeană", a explicat primarul general.

Potrivit primarului general al Capitalei, pentru dezvoltarea sau continuarea proiectelor este nevoie de voinţă politică "puternică, reală şi unitară".

La prezentarea stării oraşului, Sorin Oprescu a precizat că pentru a crea şi dezvolta o metropolă influentă şi integrată la nivel european, cu comunitate deschisă şi evoluată, dar şi o planificare a resurselor "realist dimensionată şi lucidă", este importantă obţinerea acordului tuturor factorilor implicaţi în viaţa oraşului.

"Este fundamentală obţinerea acordului într-un pact al principalilor actori - Guvern, autorităţi, instituţii locale şi centrale, societate civilă, mediu de afaceri, mediu bancar, corpul de specialişti multidisciplinari, pentru că numai împreună vom putea realiza din Bucuresti o metropolă influentă şi integrată european prin durabilitate şi caracter, o capitală dinamică, creativă, reinventată inteligent, cu o comunitate deschisă şi evoluată, dar şi o planificare realist dimensionată, lucidă, susţinută de finanţări coerente", a subliniat Oprescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici