Oprescu: Sunt tipi care intră în spital şi vând droguri, la Obregia tranzacţiile se fac pe trotuar

Dependenţa de droguri şi de etnobotanice este tot mai mare, iar dealerii tot mai numeroşi, sunt tipi care intră în spital ca să-şi vândă substanţele, iar la Spitalul Obregia este chiar un loc unde tranzacţiile se fac pe trotuar, a declarat, vineri, primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

368 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Sunt tipi care intră în spital şi vând droguri, la Obregia tranzacţiile se fac pe trotuar

Oprescu: Sunt tipi care intră în spital şi vând droguri, la Obregia tranzacţiile se fac pe trotuar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este cert că dependenţa de droguri devine tot mai mare. Cred cu tărie că ideea cu etnobotanicele nu a fost una bună. Mă aşteptam să fie curmată activitatea vânzătorilor, dar stăm şi ne jucăm - cu ghilimele de rigoare -, adică închidem magazinele respective şi apoi aflăm că există altele deschise chiar şi la parterele de blocuri. Nu facem absolut nimic în acest fel", a spus Sorin Oprescu, în deschiderea primei conferinţe naţionale cu tema "Adicţia - abordare multidisciplinară, implicaţii medico-psiho-sociale", organizată de Centrul de Evaluare şi Tratament a Toxicodependenţelor pentru Tineri "Sfântul Stelian", în parteneriat cu Primăria Capitalei, Ministerul Sănătăţii şi Agenţia Naţională Antidrog.

Primarul general al Capitalei a subliniat că la Spitalul Obregia este un loc unde tranzacţiile se fac pe trotuar, iar în unele spitale intră "tipi" care vând droguri.

"Mai mult decât atât, la Spitalul Obregea este un loc unde tranzacţiile se fac pe trotuar, ca să nu mai spun că există tipi care intră şi în spital şi vând droguri, că nu este atent portarul, că sare gardul, că l-a păcălit pe doctor. Ne furăm căciula", a mai spus primarul general.

Sorin Oprescu a adăugat că, împreună cu autorităţile din acest domeniu, încearcă să stabilească o strategie prin acţiuni foarte clare.

"Încercăm să stabilim o strategie prin acţiuni foarte clare, îmi iau un angajament moral de perfecţionare a acestei activităţi. Din nefericire, mulţi tineri cad victime acestor consumuri, ei fiind scoşi de sub controlul familiei. Nu putem stăpâni fenomenul decât printr-o colaborare fermă cu organizaţiile nonguvernamentale şi cu autorităţile abilitate, întrucât vânzătorii de etnobotanice sau de droguri vor migra dintr-un cartier în altul, dintr-un oraş în altul, ori de câte ori noi strângem cureaua", a mai spus primarul general al Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici