Opt dintre marinarii români răpiţi de piraţi somalezi sunt din Constanţa - VIDEO

Opt dintre cei unsprezece marinari români, membri ai echipajului navei Victoria, sub pavilion Antigua, care au fost răpiţi, marţi, de piraţi somalezi, în Golful Aden, sunt din Constanţa, restul fiind din judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Galaţi.

588 afișări
Imaginea articolului Opt dintre marinarii români răpiţi de piraţi somalezi sunt din Constanţa - VIDEO

Opt din cei unsprezece marinari români răpiţi de piraţi somalezi sunt din Constanţa (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit lui Cornel Panchici, managerul firmei de crewing "Kru Maritime" din Constanţa, prin care marinarii au plecat în voiaj, pe lângă cei opt constănţeni la bordul vasului Victoria se mai află un gălăţean, un marinar din Câmpina şi unul din Pucioasa.

Managerul firmei de crewing "Kru Maritime" din Constanţa a declarat, miercuri, că ţine permanent legătura cu reprezentanţii armatorului, firma germană "Intersee Schiffahrts GmbH & Co", care l-au asigurat că vor face tot ce le stă în putinţă pentru eliberarea marinarilor.

Cornel Panchici a mai spus că până în prezent membrii echipajului nu au fost lăsaţi să ia legătura cu familiile lor, dar că acestea au fost anunţate despre situaţia lor. Comandantului i-a fost permis să vorbească o singură dată cu armatorul vasului Victoria, în momentul în care piraţii au pus stăpânire pe navă, pentru a anunţa răpirea, dar până în prezent aceştia nu şi-au făcut cunoscute cererile.

"Probabil că în momentul în care nava va fi dusă în siguranţă într-unul din porturile din Somalia se vor putea afla mai multe şi despre oameni, despre care ştim că sunt bine, cât şi despre solicitările piraţilor", a mai spus Cornel Panchici.

Tot echipajul românesc al unei nave sub pavilion Antigua, format din unsprezece marinari, a fost capturat, marţi după-amiză de către piraţii somalezi, în Golful Aden.

Video Stirileprotv.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici