Oradea: Doi oameni de afaceri, reţinuţi pentru evaziune fiscală de peste 13 milioane de lei

Doi oameni de afaceri din Oradea, tată şi fiu, au fost reţinuţi, joi, fiind acuzaţi că, începând din anul 2011, s-au folosit de facturi provenind de la firme fantomă pentru a eluda plata TVA şi a impozitului pe profit, prejudiciul depăşind 13 milioane de lei.

300 afișări
Imaginea articolului Oradea: Doi oameni de afaceri, reţinuţi pentru evaziune fiscală de peste 13 milioane de lei

Oradea: Doi oameni de afaceri, reţinuţi pentru evaziune fiscală de peste 13 milioane de lei (Imagine: Liviu Maftei / Mediafax Foto)

Surse din cadrul anchetei au declarat că cei doi oameni de afaceri din Oradea, tată şi fiu, au fost reţinuţi, joi după-amiază, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor, pentru evaziune fiscală, prejudiciul imputat firmelor pe care le conduc depăşind 13 milioane de lei.

Sursele citate susţin că este vorba despre Dorinel Edu şi fiul său, Viorel, patroni ai mai multor firme de construcţii, acuzaţi că, începând din 2011, s-au folosit de facturi provenind de la firme fantomă pentru a eluda plata TVA şi a impozitului pe profit.

Aceleaşi surse susţin că, în urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii SIF, în perioada iunie 2011 - iulie 2013, ca administratori ai unor societăţi comerciale, cei doi au înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli nereale aferente unor operaţiuni ce atestă diverse achiziţii de prestări servicii de la cinci societăţi comerciale de tip fantomă.

Conform aceloraşi surse, firmele patronate de Dorinel Edu au provocat un prejudiciu de 13 milioane de lei, în timp ce fiului său i se impută o pagubă de 676.000 lei.

Totodată, poliţiştii SIF l-au reţinut şi pe administratorul unei firme de tip "fantomă”, care ar fi alimentat societăţile celor doi cu facturi fictive, un orădean de 24 de ani, anchetat pentru complicitate la evaziune fiscală.

Cei trei urmează să fie prezentaţi, vineri, la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici