Orban: Centura de vest a Ploieştiului nu va fi închisă pentru reabilitare

Ministrul Transporturilor Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că DN 1 între kilometrii 53 şi 67 - centura de vest municipiului Ploieşti - nu va fi închis pentru realizarea lucrărilor de reabilitare şi lărgire de la două la patru benzi, întrucât nu s-au găsit rute alternative care să preia traficul.

28 afișări
Imaginea articolului Orban: Centura de vest a Ploieştiului nu va fi închisă pentru reabilitare

Orban: Centura de vest a Ploieştiului nu va fi închisă pentru reabilitare (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit ministrului transporturilor, Ludovic Orban, centura de vest a municipiului Ploieşti, unul dintre cele mai circulate tronsoane de drumuri din România, nu va fi închisă pentru terminarea lucrărilor de reabilitare şi construirea celor cinci pasarele supraterane prevăzute în proiect, deşi compania care a câştigat licitaţia, Pa &Co, a solicitat Ministerului Transporturilor închiderea completă a drumului.

Ludovic Orban a declarat, la Sinaia, că până în prezent nu s-au găsit rutele alternative care să poată prelua traficul rutier al DN 1 din zona centurii de vest a Ploieştiului.

"Ca să poţi să închizi centura de vest a Ploieştiului trebuie să stabileşti rute alternative. Rutele studiate până în momentul de faţă nu satisfac condiţiile de trafic. Ca atare, nu am fost de acord cu închiderea centurii", a declarat Orban. El a precizat că, dacă vor fi găsite rute alternative care ar putea prelua întregul trafic de pe DN 1, centura de vest a municipiului Ploieşti va fi închisă, "dar în momentul de faţă aceste rute nu au fost identificate".

Ministrul Transporturilor a mai spus că, în ceea ce priveşte lucrările de reabilitare la centura de vest a Ploieştiului, în studiul de fezabilitate realizat în urmă cu aproximativ trei ani "nu s-au făcut cercetările suficiente", iar acum constructorul a descoperit reţele de utilităţi care nu erau prevăzute în acest studiu.

Orban a arătat că din 50 în 50 de metri se fac săpături pentru a identifica dacă nu există reţele care nu au fost prevăzute în studiul de fezabilitate.

Lucrările de reabilitare a şoselei de centură din zona vest a municipiului Ploieşti, realizate de firma Pa&Co, au început în 21 noiembrie 2007, acestea fiind întrerupte la scurt timp din cauza vremii nefavorabile. În 10 februarie 2008, lucrările au fost reluate, iar de atunci, cu excepţia sfârşiturilor de săptămână, circulaţia în zonă se desfăşoară cu restricţii, pe anumite porţiuni drumul fiind deschis doar pe o bandă, circulându-se alternativ şi traficul fiind dirijat.

În ceea ce priveşte reabilitarea DN 72 Ploieşti – Târgovişte, ministrul Transporturilor a spus că săptămâna viitoare va fi lansată licitaţia pentru încheierea contractului, care va fi unul de tip credit furnizor şi că speră ca după 15 iunie să înceapă lucrările de reabilitare la acest drum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici