Ordin privind calendarul simulărilor: Evaluarea Naţională 5-23 februarie, Bacalaureat 4-15 martie

Ministerul Educaţiei a anunţat marţi că ordinul privind organizarea simulărilor pentru absolvenţii de gimnaziu şi de liceu a fost trimis spre publicare. Astfel simularea Evaluării Naţionale va avea loc în perioada 5-23 februarie, iar a Bacalaureatului în 4-15 martie.

176 afișări
Imaginea articolului Ordin privind calendarul simulărilor: Evaluarea Naţională 5-23 februarie, Bacalaureat 4-15 martie

Ordin privind calendarul simulărilor: Evaluarea Naţională 5-23 februarie, Bacalaureat 4-15 martie

Simularea Evaluării Naţionale începe în 5 februarie cu proba la Limba şi literatura română, urmată în 6 februarie de cea la Matematică şi în 7 februarie de cea la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi comunicate în 23 februarie.

Simularea Bacalaureatului începe în 4 martie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. În 5 martie este programată proba obligatorie a profilului, în 6 martie proba la alegere a profilului şi specializării, iar 7 martie va avea loc proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi comunicate în 15 martie.

Potrivit Ministerului Educaţiei, disciplinele la care se organizează simularea evaluării naţionale sunt Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, Matematică.

„Disciplinele la care se organizează simularea examenului de bacalaureat: Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, Argumentare şi comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie”, a transmis ministerul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici