Ordinul procurorului general privind revocarea din funcţie a procurorului Nastasiu, legal

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, marţi, că este legal ordinul procurorului general al României privind revocarea lui Ciprian Nastasiu din funcţia de anchetator al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

44 afișări
Imaginea articolului Ordinul procurorului general privind revocarea din funcţie a procurorului Nastasiu, legal

Ordinul procurorului general privind revocarea din funcţie a procurorului Nastasiu, legal (Imagine: Mediafax Foto)

Prin Ordinul procurorului general 1365/4 iulie 2008, în baza Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, s-a dispus revocarea din funcţia de procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a procurorului Nastasiu, având în vedere sancţiunea disciplinară aplicată de Consiliul Superior al Magistraturii - Secţia pentru procurori, irevocabilă prin respingerea recursului magistratului.

În 8 iulie 2008, Nastasiu a formulat o contestaţie împotriva actului administrativ, iar CAB a respins-o.

Ciprian Nastasiu are dreptul la recurs, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Revocarea lui Nastasiu a survenit autosesizării din 21 iulie 2006 a Consiliului Superior al Magistraturii, care a luat act de sesizările mass-media privind dispariţia din România a lui Omar Hayssam, după ce a fost eliberat din arest în baza unor acte medicale (doctorul care a înaintat certificatele fiind demis de conducerea Administraţiei Penitenciarelor-n.r.). CSM a dispus efectuarea "verificărilor necesare de către Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii".

Citeşte şi:

Ciprian Nastasiu, revocat din funcţia de procuror la DIICOT

Nastasiu rămâne revocat din funcţie

Plenul CSM a luat act de demisia din magistratură a procurorului Ciprian Nastasiu

EXCLUSIV - Hayssam: În Liban vă aştept, rămân pe loc!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici