Ortacul mort la Lupeni avea 42 de ani. A lucrat jumătate din viaţă în mină şi lasă în urmă o soţie şi un copil minor

Gabriel Duleanţu, minerul mort după ce tavanul unei galerii al Minei Lupeni s-a surpat, avea 42 de ani, iar jumătate din viaţă a lucrat în subteran. Bărbatul era căsătorit şi avea un copil de 14 ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

959 afișări
Imaginea articolului Ortacul mort la Lupeni avea 42 de ani. A lucrat jumătate din viaţă în mină şi lasă în urmă o soţie şi un copil minor

Ortacul mort la Lupeni avea 42 de ani. A lucrat jumătate din viaţă în Mină şi lasă în urmă o soţie şi un copil minor

Potrivit preşedintelui Sindicatului Muntele din Valea Jiului. Darius Câmpean, minerul mort este Gabriel Duleanţu, un bărbat de 42 de ani, care avea vechime de 21 de ani.

"Este prietenul meu. Gabriel Duleanţu avea 42 de ani, are un copil, minor, este căsătorit, era şef de schimb, era un om aşezat, cu familie. Avea vechime de 20-21 de ani. Am sperat să îl scoatem viu”, a spus Câmpean.

Celălalt miner, Raul Bărbat, a ieşit pe picioarele lui şi este în investigaţii.

Liderul de sindicat a mai spus că surparea care s-a produs miercuri a fost una izolată, diferită de cea care a avut loc anul trecut, în octombrie. Şi în acest caz a fost deschisă o anchetă.

„Este comisie de anchetă. A fost o surpare izolată, nu a fost similară celei din octombrie, anul trecut, când surparea a avut loc pe aproximativ 25-30 de metri în abataj, a fost una locală, în zona în care lucrau cei doi. Doar celălalt poate să spună ce s-a întâmplat", a mai declarat corespondentului MEDIAFAX, Darius Câmpean, preşedintele Sindicatului Muntele din Valea Jiului.

Adrian Bozdog, şeful ITM Hunedoara a spus că minerul a fost surprins de material, de cărbune.

„Au fost surprinşi de o surpare într-un abataj, la Mina Lupeni, doi mineri, şeful de schimb şi un ajutor. Din păcate, şeful de schimb în vârstă de 42 de ani, căsătorit, cu un copil minor în vârstă de 14 ani, cu o experienţă de 20 de ani în subteran, a fost surprins de material, de cărbune şi nu s-a mai putut constata decât decesul. Inspectoratul a început deja ancheta, mâine vor fi primele audieri" a precizat, pentru MEDIAFAX, Adrian Bozdog, inspectorul şef al ITM Hunedoara.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici