(P) Geluri de duş: tipuri şi particularităţi

157 afișări
Imaginea articolului (P) Geluri de duş: tipuri şi particularităţi

Gelul de duş reprezintă un produs indispensabil pentru îngrijirea zilnică a corpului. Acesta constituie un remediu potrivit pentru întreaga familie, cu excepţia bebeluşilor. Spre deosebire de săpunurile tradiţionale, gelurile de duş oferă un rezultat mai complex: lasă un aspect catifelat al pielii, asigură un efect relaxant şi emană o aromă revigorantă.

Remediul pentru igienă curăţă pielea, menţinând în acelaşi timp echilibrul natural al pH-ului. Hidratează şi hrăneşte, prevenind astfel apariţia iritaţiei şi procesul de uscare a epidermei.

Gelul oferă un efect antibacterian şi reglează în mod activ  producţia de sebum.

Calmează pielea sensibilă,  creează o atmosferă distinsă, datorită parfumurilor aromatice incluse în compoziţie. Formula sa nutritivă are la bază un complex de uleiuri naturale şi ingrediente benefice pentru menţinerea nivelului optim de umiditate în celule.

În plus, este extrem de plăcut la aplicare: formează o spumă densă, emană o aromă revigorantă şi curăţă temeinic.

Majoritatea gelurilor nutritive au la bază:

  1. Surfactanţi, precum sulfatul de lauret;
  2. Uleiuri naturale, cum ar fi: untul de shea şi jojoba;
  3. Agenţi de hidratare şi calmare: niacinamidă, glicerină, squalan, extracte din plante;
  4. Coloranţi, arome;
  5. Apă. 

Tipuri de geluri de duş

Există mai multe categorii în conformitate cu scopul utilizării şi funcţionalitatea produsului https://makeup.ro/categorys/199069/:

  • Gel Hidratant

Are la bază numeroşi agenţi de hidratare - vitamine, extracte din plante, uleiuri, glicerină. Aceste geluri sunt potrivite pentru toate tipurile de piele, dar sunt utile în special pentru pielea uscată şi sensibilă .

  • Gel Tonfiant

Aceste geluri emană de obicei o aromă citrică, deci sunt perfecte ameliorarea stărilor de oboseală. Formula poate include uleiuri esenţiale tonifiante sau extracte de portocale, lămâie, bergamotă, arbore de ceai. Uneori mentol pentru un efect uşor răcoritor. 

  • Gel Nutritiv

Aceste produse sunt destinate celor cu pielea uscată, sensibilă şi deshidratată. Compoziţia  activă pe bază de lipide, vitamina E, uleiuri şi / sau glicerină înmoaie pielea, lăsându-i un aspect neted şi catifelat. Iar formulele pe bază de uleiuri, glicerină, extracte de alge vor compensa lipsa de umiditate. Gelurile ce conţin ceaiuri din plante, sunt excelente pentru persoanele cu piele sensibilă şi predispusă la iritaţii.

Contraindicaţii şi substanţele dăunătoare sănătăţii, existente în unele geluri de duş

Elementul SLS (lauril sulfatul de sodiu) este considerat cel mai agresiv.

SLES (Sodium Laureth Sulfate) este uşor mai slab, în ​​timp ce ALES şi ALS (Ammonium Lauryl Sulfate) sunt considerate substanţe cancerigene condiţionate.

Atunci când alegeţi un gel de duş trebuie să ţineţi cont în primul rând de tipul pielii, precum şi de necesităţile sale individuale, deoarece veţi utiliza zilnic acest produs.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici