(P) Merită să cumperi un telefon second hand?

Probabil nu eşti străin de tendinţa care începe să prindă din ce în ce mai mult teren şi în România, aceea de a apela la piaţa de produse la mâna a doua când vine vorba de gadget-uri.

416 afișări
Imaginea articolului (P) Merită să cumperi un telefon second hand?

Americanii le numesc pre-owned, pre-loved sau used. Noi am preluat şi folosim termenul mai intuitiv - telefoane refurbished.

Iar dacă te întrebai care sunt avantajele de a cumpăra şi de a folosi un telefon recondiţionat, ai ajuns unde trebuie. Ţi-am pregătit mai jos toate detaliile care te-ar putea ajuta să răspunzi la întrebarea merită să cumperi un telefon second hand?

Da, dacă vrei să obţii un preţ mai bun

Primul şi cel mai important avantaj de care te vei bucura atunci când vei cumpăra un telefon second hand va fi acela că vei economisi bani. Dacă, de exemplu, un iPhone 12 Pro cu o capacitate de memorie de 512GB nou costă circa 6.300 lei, pe piaţa de telefoane recondiţionate îl poţi obţine pentru preţul aproximativ de 4.300 lei. La fel, dacă pentru un Samsung Galaxy S21 Ultra cu 5G, Dual SIM şi o memorie internă 128GB ar trebui să plăteşti în jur de 5.100 lei, acelaşi telefon, verificat şi atestat de specialişti, costă, la mâna a doua, doar 4.000 lei.

Economia pe care vei reuşi să o faci, dacă vei alege să cumperi un telefon second hand, este una semnificativă. Cu banii „salvaţi” îţi poţi cumpăra o husă de calitate, care să-ţi păstreze dispozitivul intact, în cazul nefericit în care îl scapi din mână.

Da, dacă te preocupă problema poluării

Atunci când vine vorba de un telefon recondiţionat, este exclusă din start ideea poluării mediului. Un telefon care a fost folosit anterior intră la categoria de produse reciclate, pentru că, în mod logic, producţia sa a avut deja loc. Altfel spus, te poţi bucura de aceeaşi performanţă a unui smartphone de ultimă generaţie, fără a pune umărul la poluarea planetei.

Desigur, decizia de a polua mai puţin poate avea două direcţii. Fie poţi cumpăra un telefon second hand, fie îl poţi vinde pe cel pe care nu îl mai foloseşti, care va ajunge la un nou proprietar.

Nu, dacă te aştepţi ca telefonul să fie ca scos din cutie

Pe lângă marele avantaj al economiei pe care îl poţi face cumpărând un smartphone recondiţionat şi al bonusului prin care poţi ajuta la reducerea poluării, telefoanele second hand pot avea şi un mic dezavantaj. Dacă iubeşti să dezlipeşti folia de protecţie de pe fiecare produs nou şi să simţi mirosul specific al unui gadget proaspăt scos din cutie, va trebui să renunţi la aceste plăceri nevinovate atunci când alegi un telefon la mâna a doua.

În plus, un smartphone refurbished ar putea avea mici urme de utilizare, cum ar fi zgârieturi fine, dar care sunt aproape insesizabile, mai ales dacă foloseşti o husă şi o folie de protecţie.

Pune în balanţă informaţiile pe care ţi le-am oferit mai sus şi răspunde-ţi la întrebarea merită să cumperi un telefon second hand sau nu?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici