(P) Sfaturi pentru a alege cămaşa potrivită pe care să o porţi la serviciu

Urmărește
307 afișări
Imaginea articolului (P) Sfaturi pentru a alege cămaşa potrivită pe care să o porţi la serviciu

În mod evident, este foarte important să vă îmbrăcaţi corespunzător pentru munca dumneavoastră. Oricare ar fi profesia ta, este de la sine înţeles că ai nevoie de o ţinută care să te facă să te simţi bine, respectând în acelaşi timp codurile profesiei tale. În multe profesii, purtarea unei cămăşi este obligatorie şi aproape inevitabilă. Prin urmare, este esenţial să aveţi un anumit număr de cămăşi în garderobă şi, dacă este posibil, toate să fie alese cu cea mai mare grijă.

Pentru că da, să petreci opt ore într-un birou, inconfortabil într-o ţinută care nu-ţi stă bine, chiar nu este ideea anului! Pentru a găsi cămaşa potrivită pentru tipul nostru de corp, fiind în acelaşi timp "în concordanţă" cu codurile meseriei şi ale companiei noastre, câteva sfaturi s-ar putea dovedi utile.

1 - Analizaţi sarcinile care trebuie îndeplinite zilnic

În primul rând, cel mai important lucru este să anticipaţi. Într-adevăr, este destul de înţelept să te gândeşti la ziua care urmează şi să ştii concret cum se va desfăşura aceasta: Vei avea câteva sarcini "fizice" de îndeplinit sau vei sta în spatele biroului şi vei folosi calculatorul? Sau va trebui să jonglezi cu întâlnirile, să iei mijloacele de transport în comun sau să conduci şi, prin urmare, să rişti să transpiri un pic? 

Geaca barbati comanda online.

Anticipând conţinutul zilei, nu ne vom alege cămaşa în acelaşi mod. În funcţie de codul vestimentar al companiei, de activitatea profesională şi de tipul de zi pe care o vei avea, vei alege un model adaptat. Dacă este posibil să transpiri: optează pentru cămăşile din bumbac şi cu mânecă scurtă, dacă este posibil, în mărimi mari. În funcţie de transport: alege o ţesătură respirabilă şi, mai ales, care nu se calcă. Iar dacă ai întâlniri foarte importante, nimic nu te împiedică să ai în geantă o cămaşă curată şi călcată.

2 - Luaţi în considerare croiala cămăşii

La locul de muncă, indiferent dacă sunteţi un bărbat înalt sau nu, croiala cămăşii este esenţială. Croiala contribuie în mod evident la confort. Nu este nimic mai rău decât să petreci o zi întreagă la serviciu într-o cămaşă prea strâmtă şi care riscă să se rupă imediat ce te aşezi. Aşadar, optează pentru tăieturi adaptate morfologiei tale. Umerii largi, abdomenul proeminent, braţele masive, un număr bun de tăieturi există acum.

3 - Adaptaţi materialul cămăşii dvs.

Este un fapt că nu toate materialele sunt făcute pentru fiecare tip de corp. În timp ce unele ţesături, cum ar fi bumbacul, sunt destul de clasice şi utilizate pe scară largă, alte fibre, cum ar fi poplinul sau inul, pot fi, de asemenea, bine adaptate la morfologiile plus-size. Lenjeria de in, de exemplu, este cel mai bine folosită pentru ţinutele casual (sau, eventual, pentru ţinutele de vineri, dacă firma dvs. este obişnuită), din cauza aspectului său încreţit. Este foarte respirabilă şi se potriveşte bine bărbaţilor care sunt predispuşi la transpiraţie.

4 - Gândeşte-te la culoarea cămăşii tale

A purta o camasa şi a alege materialul potrivit este deja un început. Cu toate acestea, nu trebuie să neglijaţi niciodată culoarea cămăşii. Indiferent cât de bine arăţi, există culori care sunt mai potrivite, întotdeauna în raport cu profesia ta. Aţi văzut vreodată un bancher purtând o cămaşă verde cu flori roz? Este posibil, dar probabil că nu este adevărat. Seriozitatea bancherului în cauză va fi judecată pentru că va fi atât de neconformă cu obiceiurile profesiei.

5 - Gândeşte-te la ţinută ca la un întreg

O ţinută de lucru poate fi alcătuită dintr-o cămaşă, dar nu poate fi purtată singură! De fapt, trebuie să te gândeşti la piesele cu care o vei combina. Toate acestea pentru a se potrivi mai bine cu morfologia ta, dar şi cu sarcina pe care o îndeplineşti. Trebuie să călătoriţi mult? Dacă da, cămaşa trebuie să fie practică (atât în ceea ce priveşte croiala, cât şi materialul). Ar trebui să fie combinată cu articole care pot fi purtate (cum ar fi blugi sau pantaloni de flanelă bine croiţi).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici