Pacient cu tumoră cerebrală, operat cu succes în timp ce era conştient la Spitalul Judeţean Bihor

Un pacient de 66 de ani, cu o tumoră cerebrală, a fost salvat printr-o operaţie efectuată în premieră la nivelul judeţului Bihor, acesta fiind treaz şi conştient în timpul procedurii.

421 afișări
Imaginea articolului Pacient cu tumoră cerebrală, operat cu succes în timp ce era conştient la Spitalul Judeţean Bihor

Pacient cu tumoră cerebrală, operat cu succes în timp ce era conştient la Spitalul Judeţean Bihor

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor, pacientul avea o tumoră cerebrală de 2 centimetri, localizată la nivelul lobului temporal stâng. S-a dispus rezecţia tumorală cu ajutorul microscopului, dar pentru că tumora era situată într-o zonă cu funcţionalitate importantă, medicii au decis utilizarea în premieră a unei tehnici de anestezie speciale, numită „asleep-awake-asleep” (adormit-treaz-adormit).

„La începutul intervenţiei, pacientul a fost adormit, iar după efectuarea procedurii până la nivelul durei mate, pacientul a fost trezit. Echipa a început astfel partea de rezecţie a tumorii cu pacientul treaz pe masa de operaţie. Pentru a localiza cu precizie traiectul de intrare, pacientul a fost stimulat să vorbească de către psihologul din cadrul secţiei de neurologie, în timp ce medicii neurochirurgi interveneau asupra tumorii. Pacientului i s-a cerut să numere şi i s-au arătat imagini, capacitatea acestuia de a răspunde şi de a reacţiona, ajutându-i pe medici să identifice punctele de incizie”, au transmis medicii din Oradea.

Tumora a fost îndepărtată cu succes, iar pacientul a fost adormit din nou, pentru a se coase incizia.

Operaţia a durat 4 ore şi a decurs bine, fără incidente, iar pacientul nu îşi va putea aminti momentele de conştienţă din timpul intervenţiei.

Pacientul a fost operat în secţia de neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor.

În momentul de faţă, pacientul şi-a revenit post-operator şi este în stare stabilă. Acesta urmează să îşi continue tratamentul oncologic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici