Pakistanezi jefuiţi de un jandarm şi de un prieten al acestuia. Pakistanezii aveau forme legale de şedere în România

Un jandarm din Timişoara, alături de un prieten al său, au fost duşi la audieri la Poliţia municipiului Timişoara, după ce în noaptea de vineri spre sâmbătă au fost prinşi în flagrant în timp ce jefuiau trei cetăţeni pakistanezi cazaţi la o pensiune din municipiu, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, Mădălina Mezdrea.

511 afișări
Imaginea articolului Pakistanezi jefuiţi de un jandarm şi de un prieten al acestuia. Pakistanezii aveau forme legale de şedere în România

Pakistanezi jefuiţi de un jandarm şi de un prieten al acestuia. Pakistanezii aveau forme legale de şedere în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei trei cetăţeni pakistanezi care au fost jefuiţi de un jandarm şi de prietenul acestuia, într-o pensiune din Timişoara, aveau forme legale de şedere în România, fiind înregistraţi la Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă pentru Refugiaţi. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Timişoara, Mihaela Leş, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că cei trei cetăţeni pakistanezi care au fost jefuiţi de un jandarm şi prietenul acestuia au forme legale pentru România.

"Cei trei cetăţeni din Pakistan au formă legală pentru România, ei sunt înregistraţi la Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă pentru Refugiaţi din Timişoara. După cum se cunoaşte, acest centru nu are regim închis, iar cei înregistraţi pot locui şi în alte locaţii", a declarat Mihaela Leş.

De acest caz se ocupă Poliţia municipiului Timişoara, unde au fost audiaţi cei doi suspecţi de jaf.

Întrebată dacă pakistanezii au fost filaţi de poliţiştii de frontieră în momentul jafului, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, Mădălina Mezdrea, a declarat că nu are această informaţie.

"Au apărut, într-adevăr, speculaţii că cei trei cetăţeni pakistanezi ar fi fost în vizorul poliţiştilor de frontieră în momentul jafului, însă noi nu deţinem aceste informaţii", a declarat Mezdrea.

"Două persoane au intrat în pensiune, prezentându-se ca fiind poliţişti şi motivând că au de făcut verificări în legătură cu cetăţeni străini cazaţi acolo. Au intrat în camera unde erau cazaţi cei trei pakistanezi, unde, folosindu-se de ameninţări cu acte de violenţă, au încercat să îi deposedeze de banii şi bunurile pe care le aveau asupra lor. Negăsind bani, au luat telefoanele mobile ale celor trei, moment în care au fost surprinşi de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale. Cei doi suspecţi au fost duşi la audieri la poliţie, urmând să fie făcute cercetări pentru tâlhărie şi uzurpare de calităţi oficiale", declara Mădălina Mezdrea.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de reprezentanţii Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara, jandarmul prins în flagrant de poliţişti a demisionat în cursul dimineţii.

Reprezentanţii Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara precizau că bărbatul era subofiţer, iar în momentul incidentului se afla în timpul liber.

"Subofiţerul, aflat în timpul liber, a participat la săvârşirea unor fapte incompatibile cu calitatea de militar. Începând cu data de 19 ianuarie subofiţerul şi-a dat demisia, iar cazul a fost preluat de IPJ Timiş pentru continuarea cercetărilor", spuneau reprezentanţii Jandarmeriei Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici