Paleologu: Clădiri ca cea care arde în Capitală, "un pericol public" pentru cele de patrimoniu

Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a declarat, vineri noapte, că incendiul izbucnit la o clădire înaltă din centrul Capitalei a demonstrat că asemenea blocuri construite lângă o clădire de patrimoniu, cum este Biserica Armenească, reprezintă "un pericol public" şi sunt "rod al corupţiei".

37 afișări
Imaginea articolului Paleologu: Clădiri ca cea care arde în Capitală, "un pericol public" pentru cele de patrimoniu

Incendiul ar putea afecta casa parohială de la Biserica Armenească

Ministrul Culturii a declarat corespondentului MEDIAFAX că a fost prezent la faţa locului încă de la începutul incendiului, precizând că locuişte în zonă şi că a văzut flăcările de la biroul lui. Paleologu a precizat că nu a luat legătura cu comunitatea armenească.

"Ceea ce s-a întâmplat acum demonstrează că asemenea clădiri construite prin corupţie, prin încălcarea flagrantă a legii monumentelor în această zonă, sunt un pericol public, în condiţiile în care aici nu avea voie să fie construit un asemenea imobil. Acum sper ca domnul Onţanu (n.r. - Neculai Onţanu, primarul Sectorului 2 al Capitalei) să înţeleagă că asemenea clădiri nu trebuie avizate şi ca ceilalţi primari să ia exemplu", a declarat Paleologu.

Ministrul Culturii a mai spus că asemenea "porcării de blocuri nu trebuie construite în centrul Capitalei, într-o zonă istorică, lângă o clădire de patrimoniu", adăugând că în zona respectivă există şi alte clădiri de patrimoniu care sunt în pericol din cauza unor construcţii înalte similare celei cuprinse de flăcări.

Paleologu s-a arătat îngrijorat şi de faptul că focul s-ar putea extinde la Biserica Armenească şi ar putea distruge biblioteca acesteia.

Anterior, Paul Bogdan, preotul paroh al Bisericii Armeneşti, declarase pentru MEDIAFAX că focul ar putea să ajungă la casa parohială de lângă biserică

"Deocamdată nu este afectată de incendiu Biserica Armenească, dar s-ar putea ca focul să afecteze casa parohială, care se află în curtea Bisericii", a spus Paul Bogdan, care se află la Biserica Armenească alături de alţi preoţi ai Bisericii şi de episcop.

Paul Bogdan a mai spus că în curtea Bisericii au căzut bucăţi de metal desprinse din clădirea care arde.

Două focare mari de incendiu au fost detectate la clădirea de birouri de lângă Biserica Armenească, la etajul cinci şi la penultimul etaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici