Pană de curent la Spitalul Elias din Capitală. Alimentarea cu energie electrică, reluată după aproximativ o oră

O pană de curent afectează miercuri Spitalul de Urgenţă Elias din Capitală, problema fiind rezolvată temporar cu un generator, a declarat Daniela Safta, directorul unităţii sanitare.

329 afișări
Imaginea articolului Pană de curent la Spitalul Elias din Capitală. Alimentarea cu energie electrică, reluată după aproximativ o oră

Pană de curent la Spitalul Elias din Capitală (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Daniela Safta, directorul medical al unităţii sanitare, a spus că situaţia s-a remediat în 57 de minute. Potrivit acesteia, conducerea spitalului nu a primit niciun răspuns de la ENEL privind situaţia creată.

Safta a adăugat că se mai întâmplă să fie astfel de întreruperi în alimentarea cu energie, care afectează aparatele medicale, defecţiunile acestora însemnând ulterior prejudicii.

Până la remedierea situaţiei, problema a fost rezolvată cu un generator.

Potrivit directorului medical, în spital se desfăşurau intervenţii chirurgicale în toate sălile de operaţii, dar acestea au putut fi continuate deoarece a intrat în funcţiune automat, generatorul.

În schimb, au fost oprite laboratoarele de imagistică, radiologie şi aerul comprimat, astfel că a fost nevoie să fie transportate tuburi cu oxigen în săli.

Conducerea unităţii sanitare a reclamat faptul că nu a fost informată de ENEL cu privire la această întrerupere de curent aşa cum se întâmpla de obicei.

"De obicei eram informaţi cel puţin cu jumătate de oră înainte ca să ne luăm toate măsurile, pentru că o pană de curent afectează softurile, ceea ce creează probleme în activitatea spitalului. Solicităm conducerii ENEL să colaboreze cu spitalul atunci când sunt astfel de probleme pentru a nu pune în pericol viaţa bolnavilor şi a nu afecta grav activitatea", a mai spus Safta.

Pana de curent a fost provocată de o avarie la un cablu de electricitate provocată de o firmă care lucra în zona bulevardului Mareşal Averescu, lucrările neavând legătură cu ENEL, precizează compania.

"Menţionăm că societatea respectivă nu avea nicio legătura contractuală cu Enel Distribuţie Muntenia şi nu executa lucrări pentru Enel", potrivit companiei

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici