Papa Francisc, sfaturi pentru viitorii miri: Tinerii afirmă un angajament pentru toată viaţa, dar nu cunosc ce înseamnă această Taină. Este necesară atenţie la pregătirea căsătoriei

Cele mai multe dintre căsătoriile creştinilor efectuate în prezent sunt nule, dat fiind că cei doi membri ai cuplului nu înţeleg deplin valenţa angajamentului pe viaţă şi Taina cununiei, având abordări superficiale, de tip "materialist", afirmă Papa Francisc.

1409 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc, sfaturi pentru viitorii miri: Tinerii afirmă un angajament pentru toată viaţa, dar nu cunosc ce înseamnă această Taină. Este necesară atenţie la pregătirea căsătoriei

Papa Francisc, sfaturi pentru viitorii miri: Tinerii afirmă un angajament pentru toată viaţa, dar nu cunosc ce înseamnă acest lucru. Este necesară atenţie la pregătirea căsătoriei (Imagine AFP/MEDIAFAX FOTO)

"Asistăm la o cultură a efemerului care generează o criză a căsătoriei", a declarat Papa Francisc, conform presei de la Vatican şi agenţiei Reuters.

"Din această cauză, cele mai multe dintre căsătoriile religioase sunt nule, dat fiind că tinerii afirmă un angajament pentru toată viaţa, dar nu cunosc ce înseamnă acest lucru, deoarece au o altfel de mentalitate", a adăugat Suveranul Pontif, îndemnând membrii clerului să intensifice activităţile de educare a adolescentelor şi adolescenţilor înaintea căsătoriei.

"Criza căsătoriilor este cauzată de faptul că nu se cunoaşte ce înseamnă această Taină, frumuseţea căsătoriei creştine: nu se cunoaşte că este indisolubilă, că durează toată viaţa. De aceea, este necesară atenţie la pregătirea căsătoriei", a subliniat Papa Francisc.

"Pregătirea în vederea căsătoriei nu trebuie să ne sperie, este o cale spre convertire", a insistat Suveranul Pontif.

"Există şi fete şi băieţi care au puritate şi dragoste mare, dar sunt puţini; cei mai mulţi au abordări superficiale, de tip materialist", a concluzionat şeful Bisericii Catolice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici