Viaţa Papei Francisc este ilustrată într-o carte de benzi desenate - GALERIE FOTO

Viaţa Pontifului este celebrată în prag de Paşte catolic în cartea de benzi desenate de 25 de pagini, "Faith Series: the Life of Pope Francis", care va povesti copilăria şi instruirea lui Jorge Mario Bergoglio, până la învestirea lui drept suveran al Bicericii Catolice, transmite Reuters.

438 afișări
Imaginea articolului Viaţa Papei Francisc este ilustrată într-o carte de benzi desenate - GALERIE FOTO

Viaţa Papei Francisc este ilustrată într-o carte de benzi desenate

Volumul "Faith Series: the Life of Pope Francis", publicat la editura Storm Comics/Bluewater, este a doua carte de benzi desenate în care este înfăţişată viaţa unui papă. Biografia lui Papa Ioan Paul al II-lea a fost transpusă în anii '80, într-o carte de benzi desenate, la editura Marvel Comics.

Pe cuprinsul celor 25 de pagini ale cărţii se va desfăşura povestea lui Papa Francisc, argentinianul Jorge Mario Bergoglio, presărată cu amănunte revelatoare despre "copilăria, instruirea şi înscăunarea drept cel de-al 266-lea papă în Biserica Catolică, primul de pe continentul american din pepiniera de suverani catolici.

Papa Francisc este poreclit "Suveranul poporului". Papa Francisc e celebru pentru că a destăinuit public că preferă o instituţie bisericească ce abundă de preoţi frământaţi şi conştienţi, cu oameni ce-şi expun suferinţele, o biserică pângărită de lumesc şi de tot ce-i printre mireni, tocmai pentru ca preoţii ce o formează s-au împlântat în sânul societăţii unde se despleteşte viaţa, decât o Biserică ce-şi cultivă nefirescul, în recluziune, apărându-se în coconul ei de lumea înconjurătoare.

Papa Francisc a adăugat în declaraţii făţişe că nu-şi doreşte ca Biserica să fie evocată drept centru şi nucleu din care viaţa îşi trage seva, pentru ca apoi să fie capturată într-o pânză ţesută din obsesii şi dogme. Suveranul îşi doreşte o Biserică ce descinde din "turnul de fildeş" în preajma semenilor.

Textul benzilor desenate va fi scris de Michael Frizell. "Am studiat minuţios povestea vieţii Papei Francisc şi m-am asigurat că am documente pentru a relata factual destinul său", a mărturisit Frizell.

Cartea "Faith Series: The Life of Pope Francis" a fost lansată în versiune tipărită şi în ediţie digitală pe 23 martie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici