Parada GayFest şi marşul Noua Dreaptă, sub protecţia jandarmilor

Aproximativ 400 de jandarmi bucureşteni vor asigura sâmbătă măsurile de ordine publică şi protecţia participanţilor la marşul Asociaţiei Noua Dreaptă şi la marşul diversităţii GayFest.

130 afișări
Imaginea articolului Parada GayFest şi marşul Noua Dreaptă, sub protecţia jandarmilor

Parada GayFest şi marşul Noua Dreaptă, sub protecţia jandarmilor (Imagine: Andreea Câmpeanu/Mediafax Foto)

La acţiunile de menţinere a ordinii publice de sâmbătă vor participa şi agenţi ai Poliţiei Capitalei, se arată într-un comunicat de presă de vineri al Jandarmeriei Române.

Marşul Asociaţiei Noua Dreaptă se va desfăşura între orele 10.00 - 14.30, pe traseul Piaţa George Enescu - Calea Victoriei - Piaţa Naţiunile Unite - Splaiul Independenţei - Piaţa Unirii - piciorul pantei de la Dealul Mitropoliei Române.

Organizatorii aşteaptă aproximativ 300 de persoane la eveniment, din rândul cărora vor fi desemnaţi 30 de oameni de ordine care vor avea ca semne distinctive însemnul statuar al asociaţiei.

Parada GayFest, organizată de Asociaţia Accept, va începe de la ora 17.00, cu adunarea participanţilor în Piaţa Unirii.

Marşul se va desfăşura pe traseul Bulevardul Unirii - Piaţa Constituţiei, unde după ora 18.00 participanţii şi organizatorii vor transmite mesaje şi vor prezenta alocuţiuni.

Ulterior, marşul va pe Bulevardul Izvor, până la intersecţia cu Splaiul Independenţei, iar evenimentul se va încheia la ora 19.00.

Aproximativ 500 de persoane sunt aşteptate, în acest an, la GayFest.

Atât adunarea, cât şi deplasarea participanţilor se va face pe partea carosabilă, pe sensul de mers al arterelor respective, cu închiderea totală a circulaţiei în baza avizului obţinut de la Comisiei Tehnică de Circulaţie a Primăriei Municipiului Bucureşti.

Recuzita participanţilor, formată din steaguri, baloane, tricouri şi bannere nu va avea un conţinut obscen şi nu va transmite mesaje care contravin legilor în vigoare.

Ambasadele Africii de Sud, Australiei, Canadei, Cehiei, Franţei, Germaniei, Marii Britanii, Olandei, Spaniei, Suediei şi SUA au emis o declaraţie comună de susţinere a GayFest Bucureşti 2010, manifestându-şi solidaritatea şi sprijinul pentru comunitatea minorităţilor sexuale.

Reprezentanţii ambasadelor menţionate amintesc că "drepturile omului - inclusiv justiţia, egalitatea, umanitatea, respectul şi libertatea de expresie - şi statul de drept alcătuiesc fundaţia pe care se sprijină ţările democratice".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici